Tenis Sanatı - Tenis Teknikleri: Tenis Forehand Winner, Topspin ve Flat Vuruşlar


Roger Federer Tenis Forehand
www.tenissanati.com

Tenis Sanatı - Tenis Forehand Winner Vuruş

Her ne zaman rakibinizin servis karşılayışı zayıf yada kısa düşse, sizin tenis forehand winner vuruşu yapmanız için derhal harekete geçip sayıyı bitirmeniz gerekir. Maalesef, birçok tenisçi bu tip vuruşlarda genellikle hata yapar.

Raketi çok hızlı savurmak, çok hızlı vurmayı sağlamasına karşın muhtemelen topun ya fileye takılmasına yada karşı tel örgülere gitmesine sebep olacaktır. Burada yapılması en doğru şey sakin bir biçimde topu paralel değil de tenis kortunun çapraz alanına göndermek ve rakip vuruşu karşılasa dahi tenis vole yada smaç vuruşuyla sayıyı bitirmektir.

Tenis Sanatı - Açık Duruş'u yada Nötr Duruş’u Ne Zaman Kullanmalı?

Bir çok oyuncu özellikle tenis spor'una yeni başlayanların, hangi duruşun daha kullanışlı olduğu konusunda kafaları bir hayli karışıktır. Bu soruna verecek belirli bir cevap yoktur. Çünkü, her iki duruşun da yapılacak vuruşa göre, avantajlı ve dezavantajlı yönleri vardır. Örneğin, açık duruş pozisyonu baseline rallileri için ideal seçimken, diğer yandan, fileye yaklaşırken nötr hatta daha kapalı duruş şekli bu vuruş için ideal duruş biçimidir. (Daha fazla bilgi için Tenis Sanatı E-Kitabına Başvurabilirsiniz.)

Tenis Sanatı - Nötr Duruş Pozisyonunda İsabet Ve Güç Nasıl Sağlanır?

Eğer çoğunlukla Nötr Duruş pozisyonunu kullanıyorsanız, Açık Duruş’tan daha fazla tutarlı vuruşlar yapmanız gerekmektedir.

Daha fazla güç üretmek için, vücudunuzu çok fazla fileye dönmemeye özen gösterin. Çünkü, kalçalarınızın dönmesine izin vererek ek güç üretmeniz gerekmektedir. Bunu yapmanın en kolay yöntemi, üst vücudunuzu son vuruş aşamasına kadar biraz daha fileye doğru çevirmektir.

Tenis Sanatı - Hangi Vuruş: Topspin Mi Yoksa Flat (Düz) Mi En İyi Vuruş Şeklidir?

Her oyuncunun tenis vuruşları repertuvarına topspin vuruşunu eklemesi gereklidir. Bu vuruş biçimi derin toplarınızı geliştirmeniz için hayati öneme sahiptir.


Ancak, flat (düz) vuruş’un da kendine özgü avantajları vardır. Bu vuruş, atışlarınızın daha hızlı gitmesini sağlar. Bazen flat (düz) vuruş rakibiniz uzak noktadaysa en iyi seçenektir. Fakat, bu vuruş biçiminin en önemli dezavantajı hata yapma olasılığının oldukça yüksek olmasıdır.

Tenis Sanatı - Güçlü Bir Tenis Forehand Vuruşu Nasıl Elde Edilir?

Güçlü bir tenis forehand  ile derin top atmanın ilk ve en önemli yolu üst vücut dönüş hızının yeterince süratli olmasıyla mümkündür. 

Ancak ileri düzey yada profesyonel tenisçiler, tenis forehand vuruşlarını güçlü bir biçimde yapmalarını sağlayan ek bir tenis tekniğine sahiptirler. Profesyoneller, savurma esnasında, bileklerini geri atarak ve ön kollarını ileri hareket ettirerek ekstra vuruş gücü elde ederler. 

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk - İpek Soylu tenis sanatı





     Halil Öztürk yazar tenissanati.com


60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




7 yorum:

  1. Her biri faydalanabilen için muhteşem gerçekten doğru tecrübe dolu yazılar çok teşekkürler halil öztürk.
    Berat Duman

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim. Berat Duman

    YanıtlaSil
  3. güçlü vuruş = güçlü duruş (ayak, kalça, omuz, bilek patlamaya hazır, top ile mesafe vuruşa uygun)
    demek ki vücudumuzun hızına göre, her top için uygun bir vuruş seçimi yapacağız, rakibe bakıp ta, televizyonda görüp te özenmeyeceğiz, en fazla kendimizi izleyeceğiz, tembel ayaklarımızı hiç göz önünden ayırmayacağız . değil mi hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısnız. Ancak, özenmek konusu ayrı bir konu yani bir rol modeli herkesin vardır. bu her spor için geçerlidir. Ancak, kendinize en uygun oyun tarzını zamanla geliştirirsiniz. Yorum için teşekkür ederim. Saygılar...

      Sil

Real Time Web Analytics