Tenis Sanatı - Tek Başına Tenis Antrenmanı Nasıl Yapılır?


Tenis partneri bulamasanız bile, çeşitli metotlar ile tenis vuruşlarınızı ve fitness düzeyinizi geliştirebilirsiniz.


İşte, bir tenis partneri bulamadığınız zaman tek başınıza çalışabileceğiz bazı yöntemler.


Kas Çalışması


Kasları güçlendirirken bir yandan da kas dayanıklılığını artırmak, tenis sporunda önemli bir konudur. 

Tenis antrenmanı öncesinde ve hatta sırasında hafif ağırlıklarla ve hızlı tekrarlarla kas dayanıklılığınızı artırmanız mümkün.  

Ağırlık antrenmanlarınız en az 30dk. ve her egzersiz arasında birer dakikalık dinlenme araları vermeye özen gösterin.



Kondisyon

Aerobic egzersizler uzun süren bir tenis maçında kendinizi hızla toparlamanıza yardımcı olmaz. Bunun için, sprint alıştırmalarına ihtiyacınız vardır. Hızlanarak kendinizi 30 ile 90 saniye zorlayın ve 1 yada 2 dakika dinlenerek yada yaptığınız egzersizi hafifleterek kendinizi toparlayın. 

Örneğin, düz koşular sırasında aralıklı olarak 30 sn. sprint atıp sonra 1 dakika yürüyebilirsiniz yada aynı şekilde atlama ipi veya egzersiz bisikleti gibi aletleri kullanabilirsiniz.

Servis Atın

Bir kova top ile servis çalışarak yapılan tenis antrenmanı, en iyi alıştırmalardan biridir. Ancak, her servisi ace atacakmışsınız gibi kullanmak iyi bir fikir değildir.

Bunun yerine kendinize bir amaç belirleyin ve aynı maçta olduğu gibi yer değiştirerek belirlemiş olduğunuz tenis servis üzerinde ve servisi atmak istediğiniz yere yakın servislerinizde kendinize maçtaymış gibi puan verin. 

Bu alıştırma esnasında aklınızda hayali senaryolar kurarak egzersizlerinizi daha zevkli hale getirebilirsiniz.

İlgili Yazı: Tenis Servisinizi Nasıl Geliştirirsiniz?


Top Atma Makineleri


Eğer böyle bir imkanınız varsa, top atma makinesini vole, smaç veya istediğiniz yönde top atmasına ayarlayarak güzel çalışmalar yapabilirsiniz. 

Eğer tek bir vuruş üzerine tenis antrenmanı yapmak istiyorsanız, sık aralar vermeye özen gösterin, belirlenen hedefleri vurmaya çalışın ve en önemlisi çok vuruş yapmak yerine kaliteli vuruşlar yapmaya çalışın.


www.tenissanati.com


Tenis Antrenman Duvarı


Duvara fazla yakın vuruşlar yapmamaya dikkat edin. Çünkü, ne kadar yakın vuruş yaparsanız top size o kadar hızlı gelecek ve bir sonraki vuruş için toparlanmanızı zorlaştıracaktır ve maç sırasında geç gelen toplar odaklanmanızı zorlaştıracak ve vuruşlarınızın tutarlığını kaybetmenize sebep olacaktır. 

Bu yüzden, maç sırasında olduğu gibi vuruşlarınızı çeşitlendirin ve normalden daha yükseğe vurun ki eri dönüşlerde toplar daha derine düşsün. 

Örneğin, arada sırada topun yerde iki kez sekmesine izin vererek öyle vurmaya çalışın. Kaslarınız yanma hissettiğinizde hemen ara verin.


Duvar alıştırmasına örnek vermek için siz tenis aşıklarıyla bir video paylaşmak istedim. 

Görüşmek dileğiyle,




60 günlük %100 ÜCRETSİZ ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




4 yorum:

  1. bu video dediklerinizi çok iyi bir şekilde pekiştiriyor gerçekten çok faydalı oldu benim için :D bundan sonraki yazılarınızı dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olduysa ne mutlu bana... Desteğiniz için teşekkürler. Hafta'da bir veya iki makale yazmaya çalışıyorum mümkün olursa Ali bey.

      Görüşmek dileğiyle bol tenisli günler.

      Sil
  2. Türkiye de tenis konusunda beklentileri olan ailelerin çocukları için görüşleriniz nelerdir? 9 yaşında, 3 yıldır tenis oynayan kızım için tavisyeleriniz nelerdir. Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bahsetmiş olduğunuz konuyla ilgili bir makale yazıyorum. Bugün paylaşmaya çalışırım. Görüşmek dileğiyle,

      Sil

Real Time Web Analytics