Tenis Sanatı - Nadal Tarzı Bir Oyuncuya Karşı Nasıl Tenis Vuruşları Tercih Edilmeli?


Tenis kortunda herkesin zorlandığı tek rakiptir belki de Nadal tarzı Grinder (Öğütücü) adı verilen bir stile sahip tenisçiyi yenmek.

“Grinder” (Öğütücü) tipi oyuncular maçlarını hız, dayanıklılık, tutarlılık ve zihinsel sağlamlık üzerine kurarak, bir çok maçı kazanmaktadırlar.

Bir öğütücüyü pusher tarzı bir oyuncuyla karıştırmamakta fayda vardır.  Bir grinder zayıf toplara atak yapıp winnerla sayıyı sonlandırma kabiliyetine sahipken, bir pusher’ın zihin yapısı daha çok güvenli vuruşlar yaparak oyunda kalmak ve rakibe hata yaptırmak üzerine kuruludur.

Peki bu  tip bir oyuncuyla karşılaştığınızda ne yapmanız gerekir? İşte size 6 öneri:

1)     İşi Sıkı Tutun

Bu tür bir oyuncuya karşı oynarken ilk yapmanız gereken sayıları kısa tutmaktır. Yani file önüne gelerek hızla  sayıyı almak en iyi seçenektir.

2)    Fileye Gelmek İçin Doğru Zamanı Seç

Fileye çok acele ederek, yanlış bir vuruşta gelmeyi denerseniz işinizin bittiğine emin olabilirsiniz. Bir grinder çok iyi hareket eder ve yaklaşma vuruşunun ne zaman kötü vurulduğunu iyi bilir. Bu tarz oyuna sahip oyuncular bir hedefe doğru topu atmayı sevmelerinin yanı sıra, aynı zamanda da baskı altında passing shot yapmaktan da çok hoşlanırlar. Kendinizi David Ferrer’e karşı fileye yaklaşırken bir hayal edin, bence kendisi en iyi 10 grinder arasında yer alır, çapraza vuruşlarıyla sizi file'de mahveder. Seçici olmaya çalışın ve doğru topun ardından fileye yaklaşın.

İlgili Yazı: 7 İpucu İle Daha Etkili Tenis Oynamak

3)     Çok Fazla Tempolu Vuruştan Uzak Durun

Bir grinder (öğütücü) çoğunlukla sizin vuruşlarınızdaki güçten ve tempodan yararlanır. Bu tarz oyuncular, kendi gücünü kullanarak vuruş yapmayı denediklerinde çok fazla rahat edemezler ve bu durum çok fazla basit hata yapmalarına sebep olur.

4)    Onları Fileye Getirecek Fırsatlar Arayın

Drop shot ve kısa toplar kullanmaktaki amaç grinderları fileye yani kendilerini rahat hissettikleri bölgeden çıkararak daha rahatsız oldukları file önüne çekerek, hata yapmalarını sağlamaktır. File önüne çıkmaktansa, köpekbalıklarıyla dolu bir denizde yüzmeyi tercih ederler. 




5)    Açılı, Açılı ve Daha Açılı

Fileye geldiğinizde açılı vuruşlar ve sadece dokunarak vuruşlar yapmayı aklınızdan çıkarmayın. Yapacağınız her hangi bir derin yada köşelere vuruşları grinderların ne kadar kolay çıkarabildiklerine inanamazsınız. Yanlamasına hareket etmekte müthiş bu oyuncu tipi, öne ve kortun dışına hareket etmek konusunda hiç de rahat değildir.

6)    Hızın Büyüsüne Kapılmayın

Sadece tempolu dip çizgiye tenis vuruşlarından kaçınmak değil, aynı zamanda servislerinizde de aşırı hızlı vuruşlar yapmamaya özen gösterin. Bir grinder’a karşı ace yapmak neredeyse imkansızdır. Bir kez daha belirtmem gerekirse, bu tarz oyuncular sizin gücünüzü size karşı kullanır ve sadece blok hareketiyle topu istedikleri yöne ve derinliğe göndermekte zorlanmazlar. Servis ve diğer atışlarınızdaki hızı ve yeri değiştirerek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Görüşmek üzere,

Halil Öztürk

Ücretsiz e-Posta Abonem Ol 60 Gün Ücretsiz eKurs Ve Özel İpuçları Ücretsiz e-Postana Gelsin


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics