Tenis Sanatı - Güçlü Tenis Vuruşları İçin 1 Numaralı Egzersiz

Günümüzde çoğumuz vücut duruşumuza özen göstermiyoruz. Araç kullanırken, tv izlerken yada masa başı bir iş yaparken, omuzlarınız, kollarınız ve başımız öne doğru eğik ve sırtımızın alt ve üst bölgesi dışa doğru kambur bir duruş pozisyonuna sahip, değil mi?



İşte bu öne doğru duruş pozisyonu zamanla baş ağrısı yanı sıra boyun tutulmalarına ve omuz tutulmasına neden olmaktadır. Omuzlarınız sürekli ileri dönük, göğüs kasları kısalır ve üst sırt kasları güçsüzleşir.


Tenis oynarken ve alıştırmalar sırasında binlerce tenis forehand, tenis backhand, tenis vole ve tenis servisleri atarken, kol kuvveti kaynağını omuzdan almaktadır.

Omuzlarınızın pozisyonu gerektiğinden daha fazla öne doğru olmasından dolayı, topa her vurduğunuzda omuz ekleminde stres ile karşılaşabilirsiniz. Uzun zaman sonunda, aşırı kullanımdan doğan sakatlıklarla ve rahatsız edici ağrılarla karşılaşabilirsiniz. Hemen şimdi bu aksaklıklarla ilgilenmeniz, acılardan kurtulmanıza ve tenis kariyerinizi oldukça uzatmanızı sağlar.

Baş dik omuzlar kalça genişliğinde açık ve sırt hafif eğimli bu duruş pozisyonu en ideal olanıdır. Peki bu pozisyonda durabilmemize yardımcı olabilecek bir egzersiz var mıdır?

Evet. Bu egzersizin adı: “Kedi ve Köpek Egzersizi”’dir. Aşağıdaki video’da egzersizi yaparken, dikkat etmeniz gereken nokta baş aşağı inerken burundan ve derin nefes almak ve başı yukarı kaldırırken nefesinizi ağızdan yavaş ve sakince vermektir.


Görüşmek üzere,

Halil Öztürk

Ücretsiz e-Posta Abonem Ol Ve 29TL Değerinde "Online Eğitim Serisi" Ve Özel İpuçları Ücretsiz e-Postana Gelsin

0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics