Tenis Sanatı - Tenis Topunun Tenis Kortu Dışında 5 Yararlı Kullanım Şekli

Tenis topunun bilindik kullanımının – yani rakibi tenis kortunda bir uçtan bir uca koşturmak – dışında daha bir çok kullanım şekli vardır.




Bunlardan bazıları, ayak masajı, vücudumuzdaki ağrıya sebep olan noktalar, kol kuvvetini artırmak için ve hatta el göz koordinasyonunu artırmaya…

İşte size tenis kortuna ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz oldukça yararlı kullanım yerleri.

1. Tenis Topu İle Ayak Masajı

Ayakkabılarınızı çıkartın ve  tenis topunu  ayağınızın altına alarak hafif hafif vücut ağırlığınızla yüklenerek dairesel ve öne arkaya doğrusal hareketlerle ayak tabanınıza masaj yapın. Bu hareketlerle yorgun ayaklarınız rahatlayacak ve aynı zamanda diz ağrılarınız hafifleyecektir.



2. Topu Sıkma

Güçlü el kasları, tenis sporunda olduğu kadar tüm spor dallarında ve hatta günlük yaşamınızda yaptığınız , temizlik, araba tamiri vs. gibi işlerde de çokça ihtiyacınız olacak kas gruplarıdır. Tenis topunu günde art arta en az 20 kez sıkmaya çalışmak, bu kaslarınızı geliştirmeniz için oldukça yararlı bir egzersizdir.




3.  Sırt Masajı

Eğer çok fazla oturduysanız üst sırt ve boyun kaslarınız kasılarak, ağrılara neden olabilir. Bu kasılmalar sonucunda tansiyonunuz çıkabilir, baş ağrısı yaşayabilirsiniz.  Bir tenis topu ile yapacağınız bir masaj yardımıyla bu kasılma yada tutulmalardan kurtulmanız mümkün.

Yere yatın ve bir tenis topunu sırtınızın altına yerleştirin ve çeşitli bölgelerde vücut ağırlığınızı yavaş yavaş ağrı hissettiğiniz bölgelerde daha fazla verin ve ağrı geçene kadar bu bölgelerin çevresinde masaja devam edin. Emin olun çok rahatlayacaksınız.




4. Yan Kalça (Basen) Bölgesi Üzerinde Masaj

Sol yanınıza uzanın ve bir tenis topunu sol kalçanızın yan tarafına koyun. Dirsekleriniz yerde kendinizi yukarı kaldırın ki vücut ağırlınızı kontrol edebilesiniz. Dairesel hareketlerle ağrıları tetikleyen noktaları bulmaya çalışırken, kalçadan aşağı dizinizin yanına kadar ağırlığınızı azar azar topa vererek ve ağrılar geçene kadar bu hareketlere devam edin. Sonra diğer tarafa dönerek aynı hareketleri uygulayın.




5. El Göz Kordinasyonunuzu Gelişirin

ÜCRETSİZ e-Posta ABONEM OL  bölümden kayıt olarak hem bu makalenin devamını okuyabilir, hemde Ücretsiz 60 Günlük Eğitim Serisine  sahip olabilirsiniz.

Görüşmek üzere,

Halil Öztürk


tenissanati Yeni Logo








0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics