Tenis Sanatı - Profesyonel Tenis Maçı İzlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz


Tenis Sanatı - Roger Federer Kazanmak Üzerine

2013 yılının son makalesine hoş geldiniz. Geçen yıl bu zamanlar içimde bir heyecanla yazmaya başladım makalelerimi 1 yıl içinde çok şeyler okudum, öğrendim ve yazdım kendimce... Umarım sizin tenisinize de bir katkıda bulunmuşumdur. Eğlenmiyorsan başarının ne önemi var diyor kısaca Roger Federer. Mutlu, sağlıklı ve bereketli bir yıl dileyerek, yılın son makalesine başlıyorum.

Her hangi bir profesyonel tenis maçını izlediğinde mutlaka bir şeyler öğrenebilirsin. Belki hiçbir zaman R.Nadal, R.Federer veya S. Williams kadar toplara hızlı vurmayı başaramayacaksın ama bu onların bazı tenis tekniklerini kullanamayacağın anlamına gelmiyor.

Aşağıdaki sayacağım 7 adım daha iyi tenis oynamana ve oyununu geliştirmene yardımcı olacaktır.

1- SAYILAR ARASINDAKİ RUTİN HAREKETLER

Profesyonel tenisçiler sayılar arasında genellikle tellerine bakar ve hatta düzeltiyormuş gibi yaparlar. Bunun nedeni aslında oyun  konsantrasyonlarını tekrar sağlamaktır.

Profesyonel oyuncular, duygularını kontrol altında tutar ve etrafta olan biteni anlamaya çalışarak, oyunu nasıl yönlendirmeleri gerektiği konusunda bu kısa arada oldukça önemli kararlar  verirler.

2-  EKSTRA VURUŞLAR

Profesyonel oyuncular, sadece bir tenis forehandine, bir tenis backhandine, bir servise ve bir voleye sahip değildir. Tüm tenis vuruşlarını iyi bir biçimde bilirler ve zamanı gelince de bu vuruşları kullanırlar. Swing vole yada kısa açılı vuruşları ne zaman kullandıklarına dikkat edin.
3- OYUN STİLLERİ

Her profesyonel oyuncunun belli başlı bir oyun stili vardır. Kimi agresif baseliner, kimi defansif baseline oyuncusu, kimi ise all-court yani komple oyuncu adını verdiğim oyun tarzını benimsemektedir.

Maçları izlerken, hangi oyuncunun ne tür bir stile sahip olduğunu anlamayı başarırsanız emin olun kendi maçınızda da rakibinizi çözmeniz daha kolaylaşacaktır.

Kendi oyununuzun ne olduğunu ve rakibin oyununa nasıl hükmedeceğinizi Kazandıran Taktik Ve Stratejiler e-kitabımdan keşfedebilirsiniz.

4- OYUNCULARIN AYAK HAREKETLERİ

Çoğu profesyonel oyuncu ortalama 10 adım atıyor, diğer vuruşu yapmaya
hazırlanırken. İyi derecede bir Junior bir oyuncu 6’a yakın ve amatör bir tenisçi daha da az adım atıyor.

Televizyonda bir  maçı izlerken bir profesyonelin ayaklarına dikkat edin. Ayaklarınız ne kadar fazla hareket ederse, oyununuz o kadar iyi olacaktır.

İlgili Yazı: Tenis Ayak Hareketleri 

5-  VURUŞ SEÇİMİ

Profesyonel oyuncular bir sonraki vuruşa daha top karşıdan fileyi aşmadan önce hazırlanırlar. Maçları seyrederken, oyuncular vuruş yapmaya hazırlanırken doğru vuruş seçeneğini tahmin etmeye çalışın.

Bir profesyonelle aynı vuruş seçeneğini seçebilir ve nereye vuracağını tahmin edebilirseniz, böylece maçlarda rakiplerinizin de ne tür vuruşları nereye yapacaklarını tahmin etmeniz kolaylaşacaktır.

6- NEREDE AÇIK NEREDE KAPALI DURUŞ (STANCE) KULLANIYORLAR

Profesyonel bir oyuncu vuruş yaparken, duruşuna göre ‘Açık’ yada ‘Kapalı’ diye biraz yüksek bir sesle söyleyin. Duruşlara ne zaman ve ne için ihtiyacın olacağını öğrenmek de önemlidir.

7- KORT POZİSYONU

Profesyonel oyuncuların sayıları nerede daha çok kazandığına dikkat et.

Profesyonel maçları  bu şekilde izlerken göreceksin ki sayılarının çoğunu çizginin içine girerek almaktadırlar.

Bir tenis maçını izlemek, çok büyük tecrübedir. Farkında olmasan bile kortta zihinsel ve duygusal performansının arttığına şahit olacaksın.

Tenis dolu sağlıklı bir yıl dilerim.

Görüşmek üzere,

E-Kursa Şimdi Başlamak İçin Aşağıya İsim Ve Epostanızı Yazın...





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics