Tenis Sanatı - Tenis Antrenmanında Eglenceli Ve Etkili 1 Ayak Çalışması


İyi tenis oynamak için ayak çalışmasının önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Buna karşın, bir çok oyuncu bu çalışmaları önemsememeye devam ediyor.

İyi bir vuruş tekniğine sahip olsanız bile, eğer zamanında yer alamıyorsanız yani geç kalıyorsanız o müthiş teknik hiç bir işe yaramayacaktır. Tenis antrenmanlarınızda sürat için kısa koşulara ve ayak hareketlerine, tenis vuruşlarından daha fazla zaman ayırmalısınız.

Eğer gerçekten gelişmek istiyorsanız, ayak çalışmalarına özen göstermelisiniz. Hızınızı ve dayanıklılığınızı artırarak çok daha iyi tenis oynamaya başlayabilirsiniz emin olun.

Topa vuruş yapacağınız esnada gerçekten hazırlıklı ve dengeli bir pozisyon almak şarttır. Eğer, geç kalırsanız, iyi vuruşlar yapmakta güçlük çekersiniz ve bu da kendinize olan güveninizi kötü yönde etkiler.

Toplara zamanında ulaştığınızda rakibinizin daha fazla topa vuruş yapmasına sebep olarak, rakibi yorar yada sabırsızlanmasına ve böylece hatalarının çoğalmasına sebep olursunuz.

İstatistiklere göre yapılan hataların 70%'e yakını yavaş ayaklardan dolayı olmaktadır. Hızlı ayakların oyununuza neler katabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

İlgili Yazı: Tenis Sporunda Nasıl Defans Yapılır? - Ayak Hareketleri Ve Hız

Unutmamak gerekir ki tenis kortunda çoğunlukla yana doğru (shuffle) ve arkaya doğru (pedal çevirme) hareketleri yapılırken öne doğru düz koşular daha az yapılmaktadır. Tenis antrenmanı yapmaya başlamadan önce ısınma ve antrenmanı bitirdiğinizde de soğuma hareketlerini ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

Şimdi gelelim sizler için hazırladığım egzersize...


TENİS İÇİN FUTBOL ALIŞTIRMASI

Bu hareketleri alıştırmalarınız arasına 'eğlence' için katabilirsiniz. Eğlenirken ne kadar hızlı geliştiğinizi siz de göreceksiniz. Bir çok avrupalı tenisçi futbol konusunda oldukça yeteneklidir ve bu yüzden de kortta ne kadar sakin ve hızlı hareket ettiklerine şahit olabilirsiniz. Örneğin; Roger Federer tenis oynamaya başlamadan önce, bir süre futbol ile ilgilenmiştir ve biliyorsunuz ki hala bir çok yardım amaçlı futbol maçlarına da çıkmaktadır.

Maria Sharapova'nın Futbol Topuyla Yaptığı Tenis Antrenmanından 



Bir daha ki sefere korta giderken yanınızda bir futbol (voleybol topu da olur) götürün ister arkadaşlarınızla ister duvarda isterseniz de kendi başınıza top sektirerek ileri geri hareketler yaparak eğlenmeye çalışın. Arada bu tür bir aktiviteyi rutin olarak tenis antrenmanlarınıza eklemeyi ihmal etmeyin.

Özel makalelerime ve online kursuma katılmak isterseniz.Aşağıdaki kutucukları doldurmanız yeterli olacaktır. 

Tenis dolu günler dilerim, 


E-Kursa Şimdi Başlamak İçin Aşağıya İsim Ve Epostanızı Yazın...





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics