Tenis Sanatı - Tenis Sporunda Baskı Altında Neler Yapılmalı

Sizin başınıza hiç geldi mi? Maçın önemli bir anında birden gerilmeye başladınız ve sakinliğinizi neredeyse kaybetmek üzeresiniz. O anda yani baskı altında sakin oynamanıza yardımcı olabilecek yöntemler biliyor musunuz?



Her seviyeden oyunculardan bu konuyla ilgili bilgiler almak için bu soruyu soruyorum. Şu ana kadar aldığım cevapların toplamından şöyle bir sonuç çıkardım: "Hata yapmayı da öğrenmek gereklidir."

Bunu kısaca açıklamaya çalışayım. Dünyaca ünlü tenisçileri izlediğimizde tenis maçlarında ve tenis antrenmanları esnasında her zaman aynı tenis vuruşunu gerçekleştirmeye odaklanırlar. Başarısız olmayı göze alırlar. İşte öğrenilmesi gereken de budur. Biraz cesaret.

Aslında yaşam içinde bizler zaten baskı altında nasıl sakin kalacağımızı öğreniriz. Mesela, yeni bir yere gittiğiniz de biriyle tanıştığınızda, okula yeni başladığınızda ne kadar gergin olduğunuzu bir hatırlayın. Ama artık zaman geçtikçe ne yapmak gerektiğini öğrendiğiniz için bu durumlar sizin baskı altında hissetmenize artık sebep olmuyor.

Yazımı, e-kitaplarımı edinen tenis aşıklarının hayat boyu ücretsiz yararlandıkları online koçluk hizmetinde konuyla ilgili bana sorulan bir soruya verdiğim cevapla bitirmek istiyorum:

Soru :

Talat bey: Hocam merhaba, benim sorunum turnuva maçlarına çıktığımda kendimi çok gergin hissediyorum. Bu da oyunuma çok kötü yönde yansıyor. Sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum ancak ne yapsam bir türlü işe yaramıyor. Sakinleşmek ve bu sakinliği korumak için ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Cevap:

Öncelikle size tavsiyem antrenmanlar sırasında da maçta kendinizi sakinleştirecek rutinler edinmeniz.

Örneğin; Topu iki, üç veya daha fazla sektirmek, arkanızı rakibe dönmek vb.

yöntemler maça odaklanmanızı kolaylaştıracaktır.

İkinci olarak, çoğu oyuncu gerginleştiği zaman acele etme eğilimdedir. Siz bunun tam tersini yapmaya odaklanın yani yavaş hareket edin özellikle de servis atarken ve karşılarken.

Üçüncü olarak da yine bir çok oyuncunun baskı altında yapmadığı gibi vuruş esnasında nefesinizi tutmayın. Her zaman nefesinizi vermeye odaklanın böylece kaslarınızın gerginliği giderek azalacak ve daha iyi vuruşlar yapmaya başlayacaksınız.

İlgili Yazı: Tenis Sporunda Nefesin Gücü 

Kendinize pozitif sizi harekete geçirecek sözcükler bulun. Mesela ben 'Enerjik' sözcünü kullanmayı çok severim.

Yazması yapmasından elbetteki kolay ve her oyuncunun karşılaştığı bir durumdan söz ediyoruz. Ancak, vermiş olduğum bu tavsiyeler üzerinde çalışarak, kısa zamanda tenis maçlarında daha sakin kalmayı başaracaksınız bundan şüpheniz olmasın. Bol sağlıklı ve tenis dolu günler dilerim. Ayrıca, unutmayın ki her tenisçi korta çıktığında az da olsa gergindir.

Bunun gibi bir çok değerli ipuçlarını keşfetmek için aşağıdaki alanları doldurarak hem Tamamen ÜCRETSİZ 60 Günlük Tenis eKursuna katılabilir hem de sadece ekurs üyelerime özel makalelerimi okuyabilir ve indirimlerden ilk önce siz haberdar olabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,

Halil Öztürk
www.tenissanati.com


E-Kursa Şimdi Başlamak İçin Aşağıya İsim Ve Epostanızı Yazın...





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics