Tenis Sanatı - Tenis Vuruşlarınızı Etkileyen En Önemli Hata Ve Çözüm Yolu

Tenis Sanatı - Roger Federer Tenis Backhand

Tenis sporunda her sorunun bir yanıtı ve çözüm yolu vardır. Ayrıca, bir sorunun birden fazla yanıtı da olabilir.

Sizlerden çok sık olarak aldığım mesajların başında 'Bir çok tenis vuruşlarınızı kaçırmanız yada kontrolsüz vuruşlar yapmanızın nedenleri' gelmekte...

Sizlerle Ücretsiz 60 günlük e-Kurs'a kayıt olan okurlarımla paylaştığım çözüm yollarından sadece birini paylaşmak istiyorum. Adına Van Damme filmlerinden esinlenerek dünyaca ünlü aktörün adını verdiğim çözüm yolu ile hem daha tutarlı vuruşlar elde edecek hem de hissiyatınız gelişecek emin olun.

Ayrıca, siz de sağ taraftaki bulunan yada makalemin sonunda yer alan bölümden 60 Günlük Ücretsiz e-Kurs'a abone olabilirsiniz.


EN SIK YAPILAN HATA: VURUŞ ESNASINDA BAŞI TOPUN GİDECEĞİ YÖNE ÇEVİRMEK


VAN DAMME ÇÖZÜMÜ:



Düzgün tenis vuruşları yapmak için vuruş anında başınızın olabildiğince sabit kalarak, dengenizi korumanız gerekmektedir. Bir çok eğitmen buna dikkat etmeleri için oyuncularını çoğu kez uyarıyor ama ne yapmaları gerektiğini çoğunlukla bilmedikleri yada hatırlamadıkları için öğrencilere de bir öneri de bulunamıyorlar.

ÇÖZÜM VE ALIŞTIRMA

Gözleri Kapatmak

Her hangi bir hareket yaparken bir anda gözlerinizi birkaç saniyeliğine de olsa kapattığınızda ne oluyor? Başınız hareketsiz o noktada kalıyor, değil mi? İşte vuruş yaparken de aynısı geçerlidir.

Antrenmanlar sırasında topa tam temas esnasında gözlerinizi kapatın ve top tellerden ayrıldığı esnada gözlerinizi açın.

Ayrıca, bu çözüm yoluyla topları daha iyi hissederek tenis vuruşlarınızın daha isabetli gittiğini göreceksiniz.

Aklıma sonradan gelen bir çözüm yolu daha önermek istiyorum.

Vuruşu yaptıktan sonra Roger Federer gibi başınızı kontak noktasında sabit tutmak için top tellerden ayrılır ayrılmaz kısa bir süreliğine (bir saniye kadar) kafanızı çevirmeden bakışlarınızı temas noktasının altına denk gelen zemine sabitlemeyi deneyin.

**Not:** Bu ve bunun gibi çözüm yollarını ve bunların yanı sıra teknik, taktik ve mental oyun stratejilerini 5 dakika içinde keşfetmek için Buraya Tıklayın

Bol tenis dolu sağlıklı günlerde görüşmek üzere,

Halil Öztürk
www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics