Tenis Sanatı - Tenis Sporunda Maç Öncesi Isınma Önerileri



 Tenis Sanatı - Maria Sharapova Avustralya Açık 2014 Final

Tenis’de ısınmanın önemini her fırsatta vurguluyorum. Tenis maçlarından önce 10 dakika gibi kısa bir süre içinde rakiple karşılıklı atılan topların ısınma olmadığını ve sadece çevreye, korta ve rakibin vuruşlarına ve zayıflıklarını gözlemlemek için kullanılması gerektiğini bilmenizi istiyorum.

Asıl ısınma maçtan 2 saat önce yapılan gerçek bir çalışmadır.Tabi ki size Nadal veya Federer gibi ısınmanızı söylemiyorum. Ancak, her zamanki gibi onların çalışmalarında bulunan bazı rutinleri kendi ısınma rutininize eklemenizi öneriyorum.

Ancak, çok fazla zamanınızın olmadığını bildiğimden işte sizin için birkaç önerim.

Her Zaman Aynı Şekilde Isının


Bundan kastım bazen rakipleriniz sizden önce ısınmış olabilir ve beklemeden maça geçmek isteyebilirler.

Ne olursa olsun aynı şekilde ısınmaya özen gösterin. Acele etmeye gerek yok. Tabi ki maç zamanından belli bir müddet önce tenis kortuna geldiğinizi göz önünde bulundurarak bunları söylüyorum.

Rakibinizden önce korta gelerek bir arkadaşınızla en az 15 dakika kadar ısının. Eğer bir arkadaşınızı bulamıyorsanız da duvarda çalışmanızı yapabilirsiniz.
Burada bahsetmek istediğim diğer önemli bir nokta’da karşılıklı durarak sadece topu filenin üzerinden atmak değil.

Yapmanızı istediğim şey dip çizgide yerinizi alarak bütün gücünüzle vurmaya çalışmak yerine yumuşak ama hareketleri tam yapacak şekilde ısınmanızı yapmanız.

Terleyin


Maçın ilk anından itibaren hızla tepki vermek için hazır olmanız gerekmektedir. Ancak, çoğu oyuncu direkt korta girerek maça başlamayı tercih ettiğini görüyorum.

Vücudunuz ve kaslarınız  hazır olmadan böyle bir şeye başlamak önemli sakatlanmalara yol açabilir. Bu o gün olmasa bile ileride önemli sıkıntılara yol açabilir.

Maçtan önce en kendinize iyice ısınmanız için 5 dakika verin.

Koşmak yada ip atlamak iyi bir seçenek olabilir.


Telleri Kullanın


Tenis kortunu çevreleyen teller sadece topların dışarı gitmesini engellemek için değil aynı zamanda iyi bir germe hareketi içinde kullanılabilir.

Başınızın üstünden arkanız tellere dönük olarak telleri tutun ve olabildiğince yavaş kendinizi aşağı doğru bırakarak, çömelmeye çalışın.

Kaslarınızı Açın


Bir oyuncunun en önemli yerleri bilekleri, dizleri kalça ve kol kaslarıdır. Bu kasları çalıştırmak için hafif terleyebileceğiniz egzersizler yapmanızda fayda var.

Bileklerinizden başlayın Ayak parmaklarınız yerde kalacak şekilde topuğunuzu yerden kaldırın ve küçük daireler çizmeye çalışın. Daha sonra ayaklarınızı birleştirerek, hafifçe dizlerinizi kırın ve saatin ters yönünde daireler çizin. Ve daha sonra ters daireler çizerek devam edin. Kollar için de aynı şekilde kollarınızı iki yana açarak çok küçük daireler çizmeye çalışın sona doğru daireleri giderek büyütün ve ısınmanızı bitirin.

Isınma Vuruşları


Isıma vuruşlarını kazanmak için yapamamanız gerektiğini daha önce de vurgulamıştım. Ancak, tüm tenis vuruşlarını çalışmayı ihmal etmemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.

Sağlık dolu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle,





60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics