Tenis Sanatı - Tenis Kortunda Bu Egzersizle Daha İyi Performans Sergileyin

Tenis oynadıktan sonra çeşitli ağrılar yaşamaya başlayan tenis oyuncuları sık sık tenis kortunun sert yüzeyini suçlarlar. Ancak, bel, kasık ve diz gibi kassal-iskelet ağrıları kalça yapısının bozulmasından dolayı olması muhtemeldir.

Kalça, üst ve alt vücudu birbirine bağlar ve her iki tarafa da güç, denge ve esneklik sağlar. Çarpık kalça, diz ve ayak bileği gibi diğer eklemlerin yapısını sırasıyla deforme ederek, yeni bozuklukların oluşumuna zemin oluşturur.

Bu kalça kas-iskelet yapısının bozulması ayrıca omuz sertleşmesi gibi vücudun üst kaslarını da etkiler ve daha da önemli sorunlara yol açabilmektedir.

Kalçanın yapısının bozulmasını önlemek ve tenis oynarken sakatlıkları minimuma indirmek için bulduğum bir egzersizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pasif ve rahatlatıcı bu germe egzersizi ön, yan ve üst kalça kaslarının yanı sıra ön baldır kaslarını da esnetmenize yardımcı olacaktır.

Bacaklar dizlerden kırık sırtüstü uzanın ve yanlara rahatça kollarınızı açın.Ayak tabanlarınız birbirine değecek biçimde ayaklarınızı birleştirin ve merkez noktasına doğru ayaklarınızı kendinize çekin. Merkez noktasını ortaladığınızdan emin olun.

Sırtınızın ve bacaklarınızın tamamen yere değmesine gerek olmadığı gibi, elinizle bacaklarınıza bastırmamaya özen gösterin.



Gece yatmadan önce yatakta bile bu egzersizi tekrarlayabilirsiniz. Sonuç olarak esnek kalça kasları tenis kortunda hareketlerinizi kolaylaştıracak ve sakatlanmaları en aza indirerek daha da  iyi bir performans sergilemenize katkı sağlayacaktır.

Görüşmek dileğiyle,







60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics