Tenis Sanatı - Etkili Tenis Oynamak İçin Core Egzersizleri

 Tenis Sanatı - Serena Williams Tenis Antrenmanı


Daha önce bir çok makalemde core bölgesinin tenis sporunda ve diğer bir çok spor dalında önemli bir role sahip olduğuna değinmiştim. Şimdi gelin bir kaç egzersizle core bölgesindeki kasları nasıl güçlendirebileceğinizi öğrenelim. 

Egzersizlerinizi çeşitlendirmek hem plato evresini daha çabuk atlatmanıza yardımcı olurken hem de vücudunuzdaki farklı kas gruplarını çalıştırmanızı sağlar.

Core bölgesi, gövdemizi ve gövde iskeletimizi ayakta tutan büyük kas gruplarını ifade eder. Gövdede, sağlıklı bir postür duruşuna sahip olmanın tek yolu bu bölgedeki kasların dengeli bir şekilde kuvvetlendirilmesidir.


Gerek iş, gerek sosyal yaşantı bizleri sandalyelerde oturularak geçirilen saatlere mahkum eder. Günlük yaşantımız içerisinde farkında olmadan sürekli tekrarladığımız vücut duruş hataları ilerleyen zamanla kalıcı postür bozukluklarına neden olur. Dengeli ve kuvvetli gövde kasları, postür bozukluklarını önler ve varolanları da önemli derece iyileştirir.

Core bölgesi kasları; tüm karın bölgesi kasları (six packs olarak adlandırılan bölüm, yan karın kasları yani oblikler, kaburgaların yanları ve üzerinde yer alan serratus kasları), bel ve boyun bölgesi boyunca omurgayı dik tutmakla ve refleksif rotasyonunu sağlamakla görevli olan multifidus ve erector spinae kaslarıdır.

Core bölgesindeki kasları geliştirmeye yönelik örnek egzersizler:


Görüşmek üzere,



60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.






0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics