Tenis Sanatı - Tenis Maçlarında Sakin Kalmak İçin 3 Önemli Teknik


Kimi zaman tenis maçlarında yada daha öncesinde kendimizle zihinsel mücadeleye girdiğimiz olur. 


Bu tip durumlarda pek çok oyuncu kendini toplamak ve tenis maçına geri dönmek için ne yapacağını bilemediğinden farkında olmadan bir çok maçı, rakibine altın tepside sunar.


Aşağıda bahsedeceğim 3 yöntemle tenis maçlarında gerginliğinizi nasıl kontrol altına alıp, tenis kortunda daha da başarılı sonuçlar elde edebileceğinizi göreceksiniz.



Tenis Sanatı - Tenis Maçlarında Sakin Kalmak İçin 3 Önemli Teknik


#1 Pozitif Canlandırma

Gerginlik çoğu zaman kendinizden şüphe duyduğunuz yada başka bir değişle başarılı olamayacağınızı düşündüğünüzde ortaya çıkan bir duygudur. 


Kendiniz hakkında kuşkuya düşmemek için yapacağınız en faydalı ve işe yarayan yöntem aklınızda en iyi halinizi canlandırmaktır. 

Kortta tenis antrenmanı sırasında yapmış olduğunuz en iyi vuruşları hayal edin mesela, ne kadar müthiş görünüyorsunuz değil mi?

Kısa bir film ama baş rolde siz varsınız ve filmin kahramanısınız. O müthiş tenis backhand'inizle rakibinize atak üstüne atak yaparak sayıları bir bir kazanıyorsunuz.


Eğer isterseniz, hoşunuza giden ve size güveninizi geri kazanmanızda yardımcı olacak bir şarkıyı da aklınıza getirip, mırıldana bilirsiniz. (Rocky - Eye Of The Tiger) :)


Geceleri uyumadan yada sabah uyandığınızda bu canlandırmayı tekrarlamanızda fayda vardır. 


Diyelim ki eğer oyununuzun bazı bölgelerinde sıkça hata yaptığınızı düşünüyorsanız. (Örneğin; topa vurduğunuzda yan çizgilerden çok fazla sayı kaybediyorsunuz.Yada bir oyun içinde 40-0 öndeyken çok sık olarak o oyunu kaybettiğiniz oluyorsa) bu anları zihninizde olumlu olarak canlandırmaya çalışın, 40-0 öndesiniz ve servisi attınız uzun bir ralli sonunda sayıyı kazandınız ve oyun sizin.

#2 Bir Oyun Planına Sahip Olun


Belirli bir oyun planınız yoksa, maçlar esnasında gerginliğinizin artması ve giderek kendinize olan güveninizin zedelenmesi olasıdır. 


Etkili bir oyun planı; kendi güçlü yönlerinizi öne çıkarıp, zayıflıklarınızı gizlemeyi ve rakibinizin oyuncu stiline göre (eğer önceden bilginiz varsa) hareket etmeyi içermektedir.


İlgili Makale: Tenis Sanatı - Güclü Bir Baseline Oyuncusuna Karşı Tenis Oynamak İcin 4 Taktik


Elbette, maç öncesi bir oyun planına sahip olmanız, maç boyunca kendinize güveninizin devam edeceği anlamına gelmez. 

Sadece maça girerken ve bir kaç oyun ne yapacağınızı bilerek ve kendinize güvenerek hareket edersiniz. 

Maç esnasında da oyunu sayı sayı oynamaya odaklanmalısınız. En kötü plan bile hiç planınız olmamasından iyidir.

#3 Gergin Değilim... Hazırım.

Biraz kafanız karışmış olabilir haklısınız... 


Demek istediğim şu ki gergin olmak aslında yapacağınız işi önemsediğiniz anlamına gelir. Çünkü, vücudunuz bu duruma hazırlanmak için beyninizi zorlamaktadır.

Gerginliğinizi bir işaret olarak görmeye çalışın. 


Bakış açınızı bu şekilde değiştirmeniz halinde, gelecek tenis maçlarında daha başarılı bir performans sergileyebileceğinizden emin olabilirsiniz.








60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.








0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics