Tenis Sanatı – Tenis Antrenmanı 2 Etkili Duvar Egzersizi


Tenis antrenmanlarını duvarda yapmak gibisi yoktur. Çünkü, duvar yenilmez bir rakip ve yorulmaz bir partnerdir. Ancak, tenis kortuna girdiğinizde çoğu zaman arzuladığınız sonuçlarları görememeniz olasıdır. Bunun sebepleri ve duvarda tenis antrenmanını yaparken, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazımın devamında bulacaksınız.

Doğru motivasyon ve tavır ile bu yenilmezlik abidesini kondisyon arkadaşınız ve tenis antrenman partnerine dönüştürebilirsiniz.

Tenis Sanatı – Tenis Antrenmanı 2 Etkili Duvar Egzersizi: Isınma


Dinamik ısınma hareketlerinden sonra tenis antrenmanına duvarda başlarken, kaslarınızı ısındırmak amaçlı birkaç tane topa vuruş yapın. Tenis forehand ve backhand vuruşlarını sırasıyla 5 ile 10 dakika yapmanız ısınmanız için yeterli olacaktır. Bu zamanı maça ısınma olarak düşünebilirsiniz.

Tenis Sanatı – Tenis Antrenmanı 2 Etkili Duvar Egzersizi: Maç Yapar Gibi Hareket Edin


Gerçek bir rakipmiş gibi duvara karşı puanları oynamak gerçekten çok yararlı bir antrenmandır.

Öncelikle, 30-45 saniye arası topu oyunda tutmaya odaklanın.

Ardından, maçlarda olduğu gibi 20 saniye kadar bir süre dinlenin ve bunu tekrarlayın.
Birkaç oyun yada set olarak bu egzersizi tekrarlayın.

Kondisyon ve toparlanma süreniz kısaldıkça, dinlenme süresini 15 saniyeye indirin. Unutmayın gerçek bir maç sırasında bazen toparlanmanız için 10 saniyeden daha az bir süreniz olabilmektedir.

Ayrıca, kondisyon durumunuz iyileştikçe toplara vuruş sürenizi 50 saniye ve daha da ötesine çıkarabilirsiniz. Vuruş süresini arttırdıkça, dinlenme zamanını da 20 saniye olarak belirleyin. Süreye adapte oldukça dinlenme süresini tekrar kısaltabilirsiniz.

Bu tenis antrenmanını yaptıkça, tenis sporuna özel kardiyovasküler kondisyonunuzun geliştiğini göreceksiniz.

Tenis Sanatı – Tenis Antrenmanı 2 Etkili Duvar Egzersizi: Yoğunluğu Artırmak


Duvarda toplara vurarak tenis antrenmanı yapmanızın yanı sıra sağlık topuyla da çeşitli antrenmanlar yapabilirsiniz. Hatta bu tür antrenmanları yapmanız da gereklidir.


Tenis Antrenmanı Sağlık Topu
Kısaca değinmem gerekirse;

2 ile 4 kg’lık bir sağlık topunu her iki elimizi de kullanarak, tenis forehand ve backhand bazen de smaç yapar gibi duvara atar ve top bir kez yere sektikten sonra tekrar yakalar ve egzersizi tekrarlarsınız.

Bu tenis antrenmanını yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.
Topu hem forehand hem backhand yaparken her iki elinizi de kullanmaya özen gösterin.

Çok sıkı bir egzersiz olduğundan bu antrenmanı 30 saniyeden fazla yapmayın. Önerilen süre fitness durumuna 10 ile 15 saniye arasındadır.

Bu antrenmanı yaptıkça daha da güçlendiğinizi hissedeceksiniz. Kim bilir belki kısa sürede insan duvar diye tabir edilen zorlandığınız rakiplerinizi kolayca yenmeye başlarsınız.

Not: Lütfen burada bahsedilen egzersizleri doktorunuza başvurmadan yapmamaya özen gösterin.

Görüşme üzere,


60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.









0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics