Tenis Sanatı - 3 Etkili Tenis Antrenman Önerisi - Squat


Radwanska Tenis Backhand Çift El Çömelerek


Merhaba,

Bu yazımda ilkini bulacağınız, daha güçlü tenis vuruşları elde etmenizi sağlayacak, tenis antrenmanı ile ilgili üç önerim olacak.

Tenis oynayanların bir çoğu kortlara gidip, belki kısıtlı bir zaman içinde sadece tenis forehand, tenis backhand yada tenis servis çalışmaya yada sadece maç yapmaya odaklanırlar. Ancak, kaslarını, tendonlarını yada yan bağlarını güçlendirmekle fazla zaman harcamadıklarından ya sakatlanma ihtimalleri artar yada en azından güçlü vuruşlar üretmekte zorlanmaktadırlar.

'Daha kuvvetli olursanız daha neler yapabilirsiniz?'

Sizin yerinize cevap vermeme izin verin.

'Daha fazla kortta zaman harcayabilir. Kuvvetlendikçe tenis antrenmanı seviyesinin zorluğunu ve süresini arttırabilir ve bunun sonucu olarak da hem güçlü hem de istikrarlı bir şekilde tenis oynama keyfini yaşayabilirsiniz.'

Tabi ki Roger Federer, Rafael Nadal yada Novak Djokovic gibi dünyaca ünlü profesyonel tenisçileri göz önüne aldığımızda yalnızca kuvvet antrenmanı değil aynı zamanda hız, çeviklik ve esneklik gibi çok yönlü antrenmanlar yaptıklarını görmekteyiz.

Ancak, bu ve takip eden üç yazımda her yerde rahatça yapabileceğiniz kuvvet antrenmanlarını bulacaksınız. Bunlarınn ilki;




Tenis Sanatı - 3 Etkili Tenis Antrenman Önerisi 


1- Squat Egzersizi


Squat egzersizi sadece tenis sporunda değil aynı zamanda basketbol, voleybol gibi bir çok sporda önerilen egzersizlerin başında gelir.

Basitçe bir kaç maddede tanımlamam gerekirse;

Squat, çömelme hareketine benzer. Ancak, hareketin maksimum fayda sağlaması için dikkat edilmesi gereken önemli bir kaç noktadan bahsetmem gerekiyor.

Öncelikle, dizlerinizi kırarak yere çömelirken, dizlerin, ayak parmaklarını geçmemesine özellikle önem gösterin.

İkincisi, gövdeniz, çok fazla öne eğilmemelisiniz.  Dik durmaya özen gösterin. Aynı zamanda karnınızı içinize çekerek, bel ve karın kaslarınızı hissetmeye çalışmanızda fayda var.

Not: Egzersize başlamadan önce ısınma hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

Squat egzersizi kısaca,

1. Bacaklar omuz genişliğinde iki yana açılır.
2. Ayaklar karşıyı gösterecek bir şekilde aşağıya doğru çömelmeye başlanır.
3. 1 kaç saniye beklendikten sonra eğilmeden dik durarak kalça, baldır ve bel kasları yardımıyla tekrar dik pozisyona dönülür.
4. 10 - 12 tekrar ve 3 set yapmak başlangıç için yeterlidir.

Tenis antenmanı ile iligili yazı dizimin ikinci bölümünü okumak için >> Tenis Sanatı - 3 Etkili Tenis Antrenman Önerisi - Lunge

Tenis Dolu Sağlıklı Günlerde Görüşmek Dileğiyle,






60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.










2 yorum:

  1. ben bu hareketi yaparken dizlerim maalesef parmaklarımı geçiyor bu şeklde yapmamım bi faydası varmıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ravza,

      Soru için öncelikle teşekkür ederim. Squat egzersizini yaparken, maksimum faydayı elde etmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dizleri kırarken, diz kapağının, omuzların ve burun ucunun, ayak parmaklarıyla aynı hizza'da bulunması gerekmesidir.

      Sil

Real Time Web Analytics