Nasıl Tenis Oynanır - Tenis Forehand

 Serena Williams London 2012

Hayatım boyunca pek spor dalıyla, özellikle de basketbolla uzun yıllar yarı-profesyonel olarak ilgilenmiş biri olarak, şunu söylemeliyim ki vaktiniz ve maddi imkanınız varsa, nasıl tenis oynanır mutlaka öğrenin ve aile bireylerinize özellikle de çocuklarınıza küçük yaşta tenis oynamayı ve tenis kültürünü öğrenmelerini sağlayın.

Çünkü, nasıl tenis oynanır sorusuna vereceğim ilk cevap: Tenis sadece forehand, backhand veya servis atmaktan oluşmamaktadır olacaktır. Tabi bu benim düşüncem. :)

Tenis, dışarıdan bakıldığında çok basit, bir raket yardımıyla topa vurmaya çalışarak, yapılan bir aktivite, bir spor gibi görünse ve elbette ki tenisin temelinde topu bir kez daha fazla filenin karşı tarafına göndermek yer alsa da, eğlenceli bir oyun, bunun ötesinde bir hayat felsefesi ve tabi ki bir kültürdür.

Nasıl tenis oynanır? soruna cevap vermeden önce neden tenis oynamalısınız? sorusuna değinmekte fayda var.

Bir çırpıda size neden tenis oynamalısınız? sorusuna  bir kaç yanıt verebilirim. Örneğin;

1. Tenis Zindelik Sağlar

2. Tenis İle Sosyalleşirsiniz

3. Tenis'i Aynı Anda Bütün Aile Bireyleriyle Birlikte Oynayabilirsiniz

Şimdi gelelim tenis nasıl oynanır? sorusunun cevabına...

Nasıl Tenis Oynanır?


Basitçe açıklamak gerekirse, tenis; fileyle ikiye bölünmüş ve çizgilerle belirlenmiş dikdörtgen bir alanın içinde oynanan eğlenceli bir oyundur. 

Tenis oynarken, belli başlı 5 tenis vuruşundan yararlanılır. Bu makalemde en çok kullanılan vuruşların başında gelen forehand vuruşu üzerinde kısaca durmak istiyorum.

Forehand Nedir?


Yeni başlayanlar için kısaca açıklamam gerekirse, forehand; sağ elini daha çok kullananlar için sağ elinin içiyle topa vurduğunu hayal etmek, forehand'i kolayca hatırlamaları sağlayacaktır.

Sizin için yüklediğim video'yu izledikten sonra forehand ile ilgili genel bir fikir edineceksiniz ve ayrıca böyle güzel nasıl tenis oynanır? diye düşünmekten kendinizi alamayacağınızdan eminim.

Son olarak, forehand vuruşu hakkında daha fazla teknik bilgilere sahip olmak ve bir çok teknik, taktik, tenisin zihinsel ve eğlenceli yanı daha doğrusu her yönüyle ilgili sizin için hazırlamış olduğum 60 Günlük ÜCRETSİZ Online Tenis Kursuna aşağıdaki alanları doldurarak, hemen başlayabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics