Tenis Sanatı - Tenis Sporu İçin En İleri Kondisyon Egzersizi

Zinde bir tenis oyuncusunun dayanıklılık ve esneklikle birlikte kuvvetli, patlayıcı ve iyi koordinasyonu olan bir vücuda sahip olması gerekmektedir.




Bütün bu saydıklarımın tümünü elde edebileceğiniz tek bir egzersiz vardır. O da Burpee adı verilen yorucu ancak gerçekten işe yarayan bir egzersizdir.

Kardiyovasküler sisteminizi çalıştırarak, neredeyse vücudunuzda bacaklar, core (çekirdek karın ve bel bölgesi), göğüs, omuzlar ve kollar da bulunan bütün ana kas gruplarının neredeyse hepsini çalıştırmaktadır.

Muhtemelen bu egzersize aşikarsınızdır. Ya bir tv programında yada gittiğiniz bir fitness salonunda mutlaka yapılan hareketler arasında yer almaktadır. Belki de hiç mi hiç hoşunuza gitmeyen bir egzersizdir… Çünkü, oldukça yorucu bu alıştırma sırasında çok fazla terler ve zorlukla nefes alabilirsiniz. Ancak, tenis sporunda ihtiyacınız olan gerekli tüm kasları çalıştırmanızı sağlayan en etkili egzersizlerin başında gelmektedir.

Burpee Nasıl Yapılır



Dikkat: Egzersizi yapmadan önce en 10 dakika ısınma hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

1. Dik duruş pozisyonunda başlarken, dizlerinizi kırarak eğilin.
2. Kollarınızı omuz genişliğine yakın olarak açın. Şınav pozisyonu alın.
3. Sırtını ve duruşunuzun düzgün olmasına özen gösterin.
4. Şınav çeker gibi göğsünüz yere değmeden kendiniz yukarı itin.
5. Bu itişten elde ettiğiniz destekle kendinizi yukarı çekerek kalkın.
6.  Dizlerinizin kırık olmasına dikkat edin ki herhangi bir sakatlıkla karşılaşmayasınız.
7. Bu bölümü ilerledikçe egzersizi zorlaştırmak için harekete daha sonra ekleyebilirsiniz. Ayaklarınızın üzerinde tekrar dik pozisyonda dururken yukarı doğru bir kez sıçrayın ve kollarınızı yukarı kaldırmaya özen gösterin.

15- 20 tekrar yapmanız şimdilik yeterli olacaktır.




Ayrıca, burpee egzersizini tenis antrenmanlarından önce hafif ısındıktan sonra birkaç tekrarla yapabilirsiniz. Böylece kalp atış hızınız yükselecek ve vücut sıcaklığınız artacak, ve vücudunuzun harekete hazır hale gelmesini sağlayacaktır.
Burpee egzersizini sevmeyi öğrenin, emin olun zor olsa da gerçekten size etkili tenis oynamak için ihtiyacınız olan kuvveti, patlayıcı kuvveti ve anaerobic dayanıklılığınızı geliştirmenizde yardımcı olacaktır.

Şüphe yok ki tenis oyununuzu geliştirecek olan tüm vücudunuzun kondisyonunu da elde etmiş olacaksınız.

Tenis başarınıza adanmış bir hayat,


Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.










0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics