Tenis Sanatı – Tenis’te Kazanmak İcin Önemli Noktalar

Tenis Sanatı - Roger Federer Backhand Paralel 

Bir çok tenis oyuncusu ve tenis eğitimi veren tenis hocaları tenis tekniklerinde ustalaşmak için aylar hatta yıllarını harcarlar. Evet tekniğin önemli olduğunu ben de biliyor ve kabul ediyorum elbette ancak, bu kadar abartılmasına karşı olduğumu da belirtmek isterim.

Özellikle ülkemizde sıralama şöyle;
1 Tenis Teknikleri
2. Tenis Antrenmanları
3. Ve çok az tenis taktik ve stratejileri

Seyrettiğimiz onlarca filmden de öğrendiğimiz bir konu vardır. Çok güçlü olmayan ancak, aklını ve güçlü yönlerini daha iyi kullanan başrol oyuncusu kendinden kat kat üstün rakibini basit taktik ve stratejilerle yenebilmektedir.

Bunun bir senaryodan ibaret olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat, çevremde 9 yada 10 ay önce başlamış bir tenis oyuncusu olan eski sporcu arkadaşımın yaptıklarını görmenizi isterdim. Etkili bir servis’e ve tenis vuruş tekniklerine sahip olmamasına rağmen , daha şimdiden üst düzey oyuncuları bile yener hale geldi.

Diğer taraftan, bekli de çevremdeki sayılı tenis vuruşlarına ve tekniğe sahip diğer bir arkadaşım ise, bulunduğu kategoride 10 maçta sadece 1 galibiyet elde edebildi.

Buradan kendimce şu sonucu çıkardım. Tenis bize iki şekilde zevk verir: birincisi kazanmak için mücadele ederek, ikincisi sadece topa vurma ve çalışma hissi tatmak yoluyla.

Eğer, tenis sporunda mücadele etmeyi seçiyorsanız, o zaman nasıl kazanacağınızı da öğrenmeniz gerekir.

Temel tenis teknikleri üzerine çalışırken bir yandan da bunları taktiklere uygun bir şekilde geliştirmek gerekir.

Kortta bulunduğunuz bölgeye göre vuruş seçimi değişir. Örneğin; baseline’ın çok gerisinden bir vuruş yapıyorsanız, defansif bir vuruş olmalı daha açık anlatmak gerekirse tekrar iyi konuma geçmeniz için topu daha yüksekten ve derine oynamanızda yarar vardır.

Vuruş seçenekleri yani topa vereceğiniz falso ve atacağınız yer, kortun farklı alanlarından vuruşlar yapmaya çalışmak ve her hangi bir maça başlarken, rakiplerinizin zayıflıklarını gözlemlemek daha önemlidir. Saydığım bu üç nokta üzere odaklanarak, kısa zamanda hem oynadığınız tenisten daha da zevk almaya başlar hem de daha fazla maç kazanabilirsiniz.

Buradan, oyununuzu geliştirmeniz için bildiğim ve zaman içinde edindiğim teknik ve taktik bilgilerle sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

Aynı zamanda da karşılaşabileceğiniz değişik oyuncularla nasıl mücadele edebileceğinizi örneğin, bir pusher yada agresif baseliner tarzı oyun oynayan bir oyuncuyu nasıl yeneceğiniz, yada diğer bir çok konuda mesela; rüzgar ve dış etkenlerle nasıl baş edeceğiniz ve servisleri kortun ne tarafına kullanmanız gerektiği vb. konular hususunda birbirinden değerli bilgileri edinebileceğiniz bir çok yayınımı set olarak bulabileceğinizi bilmenizi istiyorum.

Tenis Vuruş Tekniklerinden, Tenis Taktik Ve Stratejilerine Ve Zihinsel Oyun Yöntemleri ve daha fazlasını 5 dakika içinde keşfetmek için buraya tıklayın.


Görüşmek dileğiyle,





60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics