Tenis Sanatı - Tenis Seviyesi Belirleme


Tenis seviyenizi hiç merak ettiniz mi?

Aşağıda uluslar arası tenis seviyesi ile ilgili bilgileri bulacak ve kendi seviyenizi belirleyeceksiniz.


Tenisçiler Stosur, sharapova, federer djokovic, nadal


ITN, İngilizce International Tennis Number kelimelerinin kısaltması olup, Türkçe karşılığı Uluslararası Tenis Numarasıdır. Dünyada tenis oynayan kişilerin tenis seviyesi hakkında tespitte bulunmak, amacıyla ITF tarafından uygulanmasına başlanılmış bir derecelendirmedir. Başlangıç seviyesi bir oyuncudan, profesyonel seviyedeki bir oyuncuya kadar her düzey oyuncunun seviyesine uygun bir ITN numarası olup, bu numaralar ITN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 10.1, 10.2 ve 10.3. ITN 1 en üst düzey tenisçiye verilirken, ITN 10.3 ise tenise yeni başlayan bir oyuncunun düzeyini temsi etmektedir.

Tenis Sanatı - ITN Tenis Seviyesi Belirleme


Yüksek Performans Oyuncuları



ITN 1: Uluslararası turnuvalara katılabilen, bu turnuvalarda deneyim sahibi olan oyuncular. ATP/WTA klasmanında yeri olan ve gelirinin büyük bir kısmını tenisten kazanan tipte oyuncular.


İleri Seviyede Tenis Oyuncuları



ITN 2: Kendi ülkesinde önemli başarılar kazanmış, klasman sahibi olan oyun stratejisi vuruş sürati ve güvenilirliğine dayanan, oyun durumuna göre stratejik alternatifleri kullanabilen tipte oyuncular.

ITN 3: Değişik servis tekniklerine sahip ,kısa gelen rakip topları kolayca öldürebilen, yada hataya zorlayabilen ,rakibin vole ve smaçlarını öldüren tipte oyuncular. İyi bir sut sezisine sahiptir. Servis karşılamada spin ve derinlik kullanabilen oyuncular bu sınıfta yer alır.
ITN 4: (+) Bu kategoride bulunan oyuncular servisi iyi, rakiplerine göre çeşitli oyun planları geliştirebilen , ilk servislerinde güç , ikinci servislerine spin özellikleri katabilen , vuruş sürati ve spin kullanabilen iyi ayak oyunlarına sahip tipte oyuncular.(-) forehand dışında hücum opsiyonlarını çok etkili kullanamayan oyunculardır.


Orta Seviyede Tenis Oyuncuları


ITN 5: (+) Loob , Smaç , atak oyunlarda basarili ve vole vuruşlarını uygulayabilen , geri çizgiye yönelik vuruşlarının yönünü ve uzunluğunu güvenilir bir şekilde kontrol edebilen, ilk servisi güçlü kullanan ülke içi klasman turnuvalarında oynayabilen oyuncular.(-) Basit hatalarının fazlalığı
ITN 6: (+) File önü vuruşlarında basari sağlayan , sahasını savunmayı becerebilen , vuruş kontrolü sağlamis , çiftler oyununda işbirliği sağlayabilen oyuncular.(-) Kort içi hareketliliği zayıf, derinliği ve çeşidi kısıtlı şutlar üretebilen, çiftler oyununa henüz adapte olamamış oyuncular.
ITN 7:(+) Bu kategoridekiler, temel olarak topa iyi vurur, Servisleri gelişme aşamasındadır.(-) karşılamada aynı direnci gösteremezler. Orta sertliklerdeki ralli oyunlarında topu oyunda tutmayı başarabilen fakat her türlü hücum vuruşlarında aynı başarıyı yakalayamamış , uzunluk kontrolünde gelişmekte olan oyuncular.


Az Bilen Hobi Oyuncuları 


ITN 8: (+)Kısa top oyunlarda ve düşük tempoda devam eden oyunlarda tutunabilen topun nereye gidebileceğini kestirebilen tipte oyuncular. Düşük hızda gelen topları karşılayabılen, servisi küt ve spinsiz vuruşla oyuna sokan,(-) forehand ve backhand stili standartını bulmamış oyunculardır.
ITN 9: (+)Kortta hız ihtiyacı duyan fakat bazı vuruşları başarı ile uygulayabilen tipte oyuncular.(-)Maç deneyimi eksik, çok sayıda çift hata yapan, oyun tekniği zayıf ve servis disiplini olmayan yeni oyuncuların yer aldığı sınıftır.


Tenise Yeni Başlayanlar 


ITN 10: Üç alt sınıfta toplanır. Basitçe topu oyuna sokarak ralli içinde topu kontrol edebilme yetisi kazanmış tenise yeni baslayan oyuncular bu sınıfta değerlendirilir.

Artık kendi tenis düzeyiniz hakkında bilgi sahibisiniz ve daha üst tenis seviyesi herkesin olduğu gibi sizin de amacınız ve bu amaca ulaşmak için çok zaman harcamak mı? yada kaliteli tenis antrenmanı mı? diye sorarsanız. Benim cevabım ikincisi yani kaliteli ve odaklı tenis antrenmanları yapmayı tercih etmeniz ve çok değerli zamanınızı boşa harcamamanız olacaktır. Ayrıca, tenis ile ilgili güncel teknik, taktik vb. her türlü bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız Tenis Sanatı Tenis Eğitim Seti 'ni edinmenizi tavsiye ederim. Tekrar görüşmek üzere,

(Bu bilgiler, ITF'in resmi sitesinden yararlanılarak hazırlanmıştır.)

DERLEYEN:


Halil Öztürk Yazar Tenis Sanatı.com
Halil Öztürk - İpek Soylu
2014 Türkiye Şampiyonası









Halil Öztürk yazar Tenis Sanatı.com Kurucusu




60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.








0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics