Tenis Sanatı - Tenis Vuruşları VAN DAMME ÇÖZÜMÜ (Özel Makale)

Roger Federer Tenis Forehand


Merhaba,
Tenis'te her sorunun bir yanıtı ve çözüm yolu vardır. Ayrıca, bir sorunun bir kaç yanıtı da olabilir.
Sizlerden çok sık olarak aldığım mesajların başında 'Vuruşlarınızı kaçırmanız yada kontrolsüz vuruşlar yapmanızın nedenleri' gelmekte...
İşte bu soruna benim bulduğum ve adına Van Damme filmlerinden esinlenerek onun adını verdiğim çözüm yolu, bu şekilde hem daha tutarlı tenis vuruşları elde edecek hem de hissiyatınız gelişecek emin olun.

Tenis Sanatı - VAN DAMME ÇÖZÜMÜ


VURUŞ ESNASINDA BAŞI TOPUN GİDECEĞİ YÖNE ÇEVİRMEK


Düzgün vuruşlar yapmak için başımızın olabildiğince sabit kalarak dengemizi korumamız gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir çok eğitmen arkadaş ve ağabeylerim buna dikkat etmeleri için öğrencilerini çok kez uyarıyor ama ne yapmaları gerektiğini çoğunlukla bilmedikleri yada hatırlamadıkları için kalıcı çözüm yolu bulunamıyorlar.

ÇÖZÜM ve ALIŞTIRMA

Çözüm: Gözleri kapatmak.
Her hangi bir hareket yaparken bir anda gözlerinizi birkaç saniyeliğine de olsa kapattığınızda ne oluyor? Başınız hareketsiz o noktada kalıyor, değil mi? İşte vuruş yaparken de aynısı geçerlidir.
Diğer bir çözüm yolu da topla raketin buluştuğu andan hemen sonra kısa süreliğine zemine bakmak. 
Ayrıca, bu çözüm yoluyla topları daha iyi hissederek, daha isabetli tenis vuruşları elde ettiğinizi göreceksiniz.
Bol tenis dolu sağlıklı günlerde görüşmek üzere,
Halil Öztürk
www.tenissanati.com
Not: Eposta abonelerime özel bu makalemdeki gibi çözüm yollarına ve daha fazlasına sahip olmak isterseniz. Aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.






0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics