Tenis Sanati-Tenis Oynamak ve Uzun Yaşamın Sırları

tenissanati
Tenis Servis - Avustralya Açık 2018



Tenis oynamak hayatınızı uzatmak için yapabileceğiniz en iyi şey olabilir.

Danimarka'dan yeni bir çalışma, tenis oynamanın hayatınızı yaklaşık 10 yıl uzatabileceğini gösteriyor. Bu sonuç, çalışmayı yapan uzmanları bile şaşırtan, dikkate değer bir faydadır. Belli bir süre boyunca size uygun biçimde düzenlenmiş tenis antrenmanları, daha uzun yaşamanıza yardımcı oluyor. Örneğin, Kardiyovasküler Sağlık Çalışması, 75 yaşın üzerindeki kişilerin, sedanter olmak yerine aktif olarak 1 ila 1.5 yıl arası sağlıklı bir yaşam sürmeyi beklediğini sonucuna varmıştır. Diğer çalışmalar, koşu ya da yürüme etkilerine bakmış ve benzer olumlu yararlar bulmuşlardır.

Bu yeni araştırmanın yazarları sadece spor yapmak değil, diğer spor etkinliklerine bakmak istemiş ve Kopenhag Şehri Kalp Çalışmasında, 20.000 sağlıklı insandan oluşan geniş bir kitleyi kullanarak, 1990'ların başından 2017'ye kadar olan ve katılım için başka çeşitli kriterleri karşılayan 8,577 kişi tespit etmişler. Bu onlara 25 yıllık bir takip süresi vermiş yani şu soruyu sormaya yetecek kadar uzun bir süre: spora katılım, yaşam beklentisini nasıl etkiler? Özellikle, tenis, badminton, futbol, ​​jogging, bisiklet, jimnastik, yüzme ve sağlık kulübü faaliyetlerine (koşu bantları, eliptikler ve ağırlıklar dahil) bakmışlar.

Şaşırtıcı şu bulgulara ulaşılmış: sedanter bir yaşam tarzı ile karşılaştırıldığında, tenis oynamak, kişinin yaşam beklentisini 9.7 yıl uzattığı belirlenmiş. Ancak, tenis oynamak açık ara araştırmanın galibi olsa da, tüm diğer sporlar da, elbette fayda sağlamış durumda... İşte bir araştırmanın özeti:

Tenis: yaşam beklentisinde 9.7 yıl
Badminton: 6.2 yıl
Futbol: 4.7 yıl
Bisiklet: 3.7 yıl
Yüzme: 3.4 yıl
Koşu: 3.2 yıl
Calisthenics: 3.1 yıl
Sağlık kulübü faaliyetleri: 1,5 yıl

kazanç sağladığı sonucuna ulaşılmış.

Bu araştırmayla ilgili daha fazla bilgi için: https://www.forbes.com/sites/stevensalzberg/2018/09/17/want-to-live-longer-take-up-tennis/#872bed3301b7



60 Gün Tamamen
ÜCRETSİZ eKursa Katılmak
İçin Aşağıdaki Boş
Alanları Doldurmanız Yeterli


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics