Tenis Sanatı - Tenis Öğrenmek: Novak Djokovic’den 4 Tenis Dersi


Novak Djokovic
 www.tenissanati.com

Novak Djokovic son birkaç yıldaki performansıyla kendisini seven yada sevmeyen herkesin taktirini kazandı. Novak gibi bütün tenisçilerin kendi oyununu inceleyerek, öğrenebilecekleri çok şey var.

İşte bunlardan bir kaçı:

Tenis Sanatı – Servis Karşılama’da Ustalaşın

Tenis servis karşılama, birçok gelişmekte olan oyuncunun çok üzerinde durmadığı ancak kısa zamanda geliştirilebilecek vuruşlardan biridir.

Novak müthiş servis karşılayan oyunculardan biridir. Bunu 2012 yılındaki servis karşılamayla ilgili istatistiklerine bakarak açıkça görebilirsiniz. Şöyle ki; 2012 yılında Novak “İlk ve İkinci Servisleri Karşılama” da ikinci sırada yer almaktadır.

Tenis Sanatı – Asla Gelişmeyi Bırakma

Novak yıllar boyunca sürekli gelişmeye devam eden bir oyuncuya verilebilecek en iyi örneklerin başında gelmektedir. Onun birçok alanda geliştiğine şahit olmuşuzdur. Servis’i ve hareket kabiliyeti gelişti, zihinsel olarak daha güçlendi ve birkaç yıl öncesine göre file önünde daha iyi oynamaya başladı.



Novak şu an her yönüyle ATP’deki ilk yıllarında olduğundan daha iyi bir oyuncu…

Novak her şekildeki oyunu oynayabilecek türde bir oyuncu oldu. Tenis kortunda Roger Federer gibi elinden geldiğince her şeyi yapmaya çalışır.

Siz de yaşınız ne olursa olsun yada şu anda hangi seviyedeyseniz her zaman tenisinizi geliştirebilirsiniz. Sürekli olarak tenisini geliştiren oyuncuların başında tenis oynamaktan en çok zevk alanlar gelmektedir.

Bir çok tenisçi çoğunlukla kendilerinin çok yaşlı olduklarına inanırlar yada şu an bulundukları seviyeden daha ileri gidemeyeceklerine kendilerini inandırmıştırlar. Fakat, doğru bilgiyle her tenisçi tenisini geliştirebilir.

Tenis Sanatı – Backhand’i Paralele Ve Çizgiye Vurmaya Çalışın

Bugünlerde daha çok tenisçi mümkün olduğunca topları forehandlerine almaya çalışıyor. Bu tür oyuncularla her seviyede karşılaşıyoruz.

Bu tür rakiplerin sizi tenis backhand tarafınıza sert forehand vuruşlar yaparak yıpratmalarını engellemek için paralele backhand vurmak konusunda ustalaşmanız gerekmektedir.


Novak’ın paralel ve çizgiye backhand vuruşları onun en iyi ve en tehlikeli şekilde yaptığı tenis vuruşları arasındadır. Her ne pozisyonda olursa olsun kortun her yerinden paralel ve çizgiye tenis backhand vuruşu yapabilmektedir ve bunu ne zaman yapacağını tahmin edebilmek oldukça güçtür.

Siz de temel bachand üzerine uzmanlaştıktan sonra kolayca paralele bakchand vuruşlar yapabilirsiniz.

Tenis Sanatı – Güçlü Tarafınızla Drop Shot Yapmayı Birleştirin

Novak backhand’iyle sıkça drop shot yapmayı dener ve bunda da oldukça başarılıdır.

Sahip olduğu güçlü çift el backhand’i rakiplerini dip çizginin gerisine iterek, kendisine drop shot yapma imkanı sağlar.

Eğer forehand vuruşunuz güçlü tarafınız ise, drop shotlar yapmayı o yönde deneyebilirsiniz.

Tam da diğer profesyonel oyuncular gibi. Örneğin Roger Federer ve Rafael Nadal genellikle forhandleriyle drop shot yapmaya çalışırlar.

Bir çok gelişmekte olan oyuncunun yaptığı yanlış drop shotları zayıf oldukları vuruşlarla yapmaya çalışmalarıdır. Rakipleri zayıf yönlerinden korkmadıkları için dip çizginin gerisine fazla çekilmezler ve her hangi bir drop shot yapmaları sayıyı büyük ihtimalle kaybetmelerine yol açar.



Novak Djokovic’in drop shotları oldukça başarılıdır. Çünkü onları çok iyi gizlemektedir.

Novak Djokovic (2012 Masters Turnuvası)
www.tenissanati.com
Bu çalışılması oldukça kolay bir vuruştur. Backhand vuruşunuzu yapar gibi hazırlanıp, öne doğru savururken raketin yüzünü açarak drop shot’ı tamamlayabilirsiniz. Bu vuruşu çalışmanın en iyi yolu ayna karşısında egzersiz yapmaktır.

Halil Öztürk


60 Gün Tamamen ÜCRETSİZ eKursuma Katılmak İçin Aşağıdaki Alanları Doldurmanız Yeterli



Facebook       Twitter      Pinterest 


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics