Tenis Sanatı – Tenis Stratejileri Ve Tenis Taktikleri 10 İpucu 2. Bölüm

Merhaba makalenin 2. Bölümüyle devam ediyoruz. 

İpucu #6:

Bu vereceğim ipucu aslında yukarıda yazmış olduğum tenis taktiklerinin bir özeti. İlk önce çevre ve hava şartlarının üstesinden gel. Ve ikinci olarak da rakip oyuncunun oyunuyla nasıl baş edeceğini düşün ve baş etmeye çalış. Her ne zaman bir tenis maçım olsa ilk izlediğim yol budur.



Serena Williams
www.tenissanati.com

İpucu #7:

Şimdi anlamaya ve çözmeye çalıştığın şey rakibi nasıl yeneceğin? Kendine şu soruyu sor “Rakibin zayıf ve güçlü yönleri neler?” Güçlü yönlerinizle rakibinizin zayıf yönlerine saldırırken, aynı zamanda zayıf yönlerinizi rakibin güçlü yönlerinden sakınmaya çalışarak, rakibinizi yenmeyi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Bu eminim kulağa çok mantıklı geliyor ancak, çok az oyuncu duygularına üstün gelerek mantıklı düşünmeyi başarıyor.

İpucu #8:

Rakibin oyununu ve zayıflıklarını ölçüp, tarttıktan sonra ilk yapmanız gereken oyun seviyenizin gerçekten bazı vuruşları yapmaya izin verip vermediğini gerçekçi bir biçimde ortaya koymanız. Örneğin, rakip fileye çok nadir geliyorsa, drop shotlarınıza kullanacak kadar  güvenebiliyor musunuz?

Oyununuzu çok fazla değiştirmeyin yada üzerinde ustalaşmadığınız vuruşlara pek başvurmayın. Oyuna uyum sağlayın böylece rakibinizin işini zorlaştırmış olursunuz ama limitlerinizde kalın.



İpucu #9
Tenis Sanatı E-Kitabı
www.tenissanati.com

Eğer şu ana kadar bahsetmiş olduğum tenis taktiklerini kullanmaya başladıysanız, maçlarda bir adım öndesiniz demektir. Liderliği sürdürmek tenis sporunda ve diğer spor dallarında da oldukça zor durumlardan biridir. Hemen şunu düşünmeye başlarsınız: “Liderliği kaybetmeyi istemiyorum.”

Beyniniz ister istemez bu cümleyi şöyle algılar: “Bu liderliği şu anda kaybetmek istiyorum.” Ve öylede olur.

Bu kulağa tanıdık geldi mi? Bir daha ki sefere ne olmasını istiyorsanız şöyle cümleleri inanarak söylemeniz gerekli “Set’i bitirmek istiyorum.” Yada “Liderliğimi sürdürmek istiyorum.” vb.


İpucu #10

Ustalıkla yaptığınız hamlelerle maçın sonuna geldiniz ve maç puanı için oynuyorsunuz. Aslında çok kolay görünen ve kolay olan bu durumda bazı sorunlar yaşıyorsunuz. Sizin de böyle durumlarda şimdi sözünü edeceğim cümlelerin aklınızdan geçtiği oluyor mu?

 - Fırsatı kaçırdım ve bir daha yakalayamayacağım. 
 - Bunu kazansam bile bu adil değil. Çünkü rakibim daha iyi bir oyuncu.
 - Şu an çift hata yapmak istemiyorum.
 - İşte bu! (sanki hayatınızda tarih yazacakmışsınız ve bir daha olmayacakmış gibi düşünceler geçirerek yani sanki hayatınız buna bağlıymış gibi)

Eğer bu tür cümleler aklına gelirse, yapman gereken gülümseyip onları kabul etmektir. Ardından maç sayısını kararlı ve cesaretle oynamak.

Ve artık rakibinizin elini sıkmak için kortun ortasına gidebilirsiniz.

Okuduğun içi teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.







0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics