Tenis Sanatı - 4 Küçük Adımda Tenis Oyununuzu Geliştirin

Ufak, basit ipuçları tenis oyununuzda bazen büyük farklar yaratabilir.

Daha etkili tenis oynamak için bir çok yol vardır. İşte size hemen oyununuzu pozitif yönde değiştirecek bu yollardan 4 tanesi…



1. Servislerinizi Değiştirin

Profesyonel tenisçiler, ya atışlarını ya attıkları yeri değiştirirler yada servis hızlarını hızlandırıp yavaşlatarak rakiplerinin belli bir ritme alışmalarına engel olurlar.

Tenisçilerin çoğunluğu doğru olsa da birinci servisleri hızlı atmaya ikincileri ise spinli atmaya çalışırlar. Bunu çeşitlendirerek daha da etkili servis oyunları oynayabilirsiniz.


Diğer servis atış çeşitlerini de düşünmekte fayda var. Mesela, kortu açmak için beraberlik tarafına slice servis kullanmak yani güçten çok servisin yerine odaklanmak gibi.

2. Çiftler Partnerinizle Konuşun

İletişim çiftler tenisinin olmazsa olmazıdır. Örneğin, rakibinizin ilk servisi çok sert geldiyse ve bu yüzden de servisi karşılayamazsanız, partnerinizi uyararak daha geride beklemesini tavsiye edebilirsiniz.


En iyi çiftler tenis oyuncularından Byran kardeşler her bir sayıdan sonra birbiriyle konuşarak oyunlarında sürekli ayarlamalar yaparlar.


Kısa Toplarla Nasıl Başa Çıkılır?

Pek çok tenisçi kısa toplara güvenli vuruş yapmak yerine winner vuruşları tercih eder. Fakat, başarıyla yapabileceğiniz diğer bir çok seçenek vardır.


Bunlardan bazıları:

- Drop shot: Vuruşlarınızı çeşitlendirerek rakiplerinizin bir sonraki vuruşta ne yapacağınızı tahmin etmenizi zorlaştırabilirsiniz.

- Açılı vuruşlar: Özellikle de rakip baseline çizgisinin gerisinde ise, açılı vuruşlar oldukça etkili olacaktır.

- Son olarak da, kısa attığınız toplardan sonra fileye doğru ilerlemeye çalışın.

Sert Vuran Oyunculardan Korkmayın

Sert vuran oyunculara karşı iki seçiminiz vardır:

  • Onlarla aynı şekilde sert vuruşlar yapabilir misiniz? Öyleyse, kıran kırana bir maç oynayacaksınız.
  • Eğer onlar kadar sert vuramam diyorsanız, vuruşlarınızı çeşitlendirerek, oyunda kalmaya çalışacaksınız. Bunlar topu kesmek, drop shotlar, falsolu vuruşlar ve bol topspin olabilir.
Bol tenisli sağlık dolu günler dilerim.

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak için aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.







0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics