Tenis Sanatı - Tenis Teknikleri : Çiftler Tenisi 4 Önemli İpucu


Çiftler tenisinin dinamiği farklıdır. Bu yüzden ben de bu konu üzerine yeni yazdığım ve bitmek üzere olan e-kitabımdan bir bölümü sizlerle paylaşmak istedim. Yararlı olacağını inanıyorum 

İşte başlıyoruz!



Tenis Çiftler İpuçları #1

Yasak Vuruş

Çiftler tenisinde doğru tenis tekniklerini öğrenmeniz özellikle de tenis vole oyununu pekiştirmeniz kolaylaşır.  Bunun yanı sıra çiftler tenisinde bazı yapılmaması gereken hareketler vardır. İşte bunlardan bir tanesi: 

Asla topu ortaya vurmayın eğer boş değilse, mümkün olduğunca geniş açılı vuruşlar yapmaya çalışın.  Çünkü ortaya yapılan vuruşlar file önünde bulunan rakip için kolay sayı anlamına gelir.


Tenis Çiftler İpuçları #2

Hareket Etmeye Hazır Ol

Çoğu zaman toplara ulaşmakta zorluk çekiyor musunuz? Yada zorluk
derecesi yüksek tenis vuruşları yapmak zorunda mı kalıyorsunuz?

Bu problemler genellikle çok fazla hareket etmenizden dolayı kaynaklanır, yoksa daha az hareket etmenizden dolayı değil.

Çiftler oynayan oyunculara sıkça fileye çıkmaları tavsiye edilir ve bu oldukça iyi bir tavsiyedir. Fakat, oyuncuların çoğu ileri çıktıkları yada çıkmak için hareketlendikleri an rakibin topa vurduğu andır. Bu yüzden benim önerim rakip topa vurmadan önce  “split step (hafif zıplayarak ayakları ayırma hareketini yaparak, ayaklarımızın üzerinde yavaşça yaylanmaktır. (Çiftler Tenisi İpucları e-Kitabı hakkında ayrıntılı bilgi için >>> Burayı Tıklayın)

Daha Fazlası: Ayak Hareketleri

Doğru hareket daha kolay tenis vuruşları yapmanızı ve tenis kortunda doğru pozisyon almanızı kolaylaştırır.

Tenis Çiftler İpuçları #3

Servis Karşılayan Oyuncunun Partnerinin Rolü

Hiç duydunuz mu? Çiftler tenisinde kimin kazanacağını belirleyen asıl önemli faktörlerden biri servisi karşılayan oyuncunun partnerinin, servis karşılayan oyuncunun servisi karşılarken, ne yaptığıdır.

Eğer yerinizde duruyor ve dönüp partnerinizin ne yaptığına bakıyorsanız, oyuna hiçbir ekiniz yok demektir. Diğer yandan arkadaşınızı takip etmek yerine topa bakıp nerede yer almanız gerektiğine odaklanırsanız böylece rakibin zayıf vuruşlarını yakalama yada arkadaşınızın etkili olmayan vuruşları karşısında rakibin saldırı yapma durumunda defansif yerinizi zamanında alırsanız, maçı kazanabilme olasılığınız artar.

Tenis Çiftler İpuçları #4

Partner’in Pozisyonu Değişir

Her zaman karşılaştığım sorulardan birisi de; “Partnerimizle her zaman yan yana mı pozisyon almalıyız?” Bazı zamanlar için bu doğru olabilir ama her zaman değil. Bu konuyla ilgili bir örnek vermeme izin verin.

Siz ve partneriniz aynı anda file önündesiniz ve rakip sizin üzerinizden lob attı. Partneriniz doğal olarak topa vurmak için hamle yaptı yani geriye hareket etti sizin de onunla birlikte geri çekilmeniz doğru bir hareket olmaz. Böyle durumlarda partnerinizin boşalttığı alanı doldurarak rakibin vuruşu için uygun pozisyonu almaktır.

Bu sadece size vereceğim bu konuyla ilgili bir çok örnekten birisi… Sürekli olarak atak yada defans yapmanız gerektiğinden, partneriniz ile yan yana olmanız gerekmez.

Oyun içinde devamlı olarak yer değiştireceğinizden dolayı partnerinizle yan yana durup durmadığınızı önemsemeyin sadece kendinize “Rakibin vuruşunu defansif yada ofansif karşılayacak pozisyonda mıyım?” diye sorun.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk
tenissanati banner



0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics