Tenis Sanatı - Tenis Servis Atis Hızını Artırmanın 4 Yolu

andy murray tenis servis hareketi

Bir çok oyuncu tenis servislerinin ilkini yüksek hızda atmayı çok severler. 

Ancak, tutarlılık ve atılan servisin gönderildiği nokta, tenis servis atış hızından çok daha önemlidir. 

Tenis servis hızı bazen kolay sayılar kazandırsa da eğer servisleri içeri atamazsanız, rakibinize basit sayılar verme olasılığınız oldukça yüksek bir ihtimaldir.

İstatistik olarak, iyi bir ilk servisin oyuna girme yüzdesi %70'dir.



Tenis Sanatı - Tenis Servis Hızını Artırmanın 4 Yolu





1. Topu Öne Doğru Fırlatmak



Tenis servisini en çok etkileyen hareketlerin başında topu yukarı fırlatacağınız yer gelmektedir. Bunun üzerine zaman harcamazsanız gerçekten iyi bir tenis servis atma olasılığınız çok düşük olacaktır.

Topu yukarı ve bir kaç adım önünüze attığınızda vücudunuzun ağırlığı öne doğru aktarılır ve aktarımla beraber de topa iletilen güç de artar. 



2. Daha Az Spinli Vuruş Yapın



Topa daha düz yani flat vurmaya çalışmak, topun daha da sert gitmesini sağlar. Spinli servislerde gücünüzün büyük kısmı sürtünmeden dolayı kaybolacaktır. 



3. Vücut Döngüsü (Rotasyon)




Omuz ve beli belli bir hızda döndürmek tenis servislerinize güç katacaktır. Bunun nedeni, sadece kaba kol gücüyle değil tüm vücuttan alınan kuvvetle topa vurmanızı sağlamasıdır.

Servis atarken, ayaklarınızı, belinizi ve omuzlarınızı kullanmayı öğrenmeyi ihmal etmeyin.



4. Kendinize Uygun Şekilde Tenis Raketine Ayarlamalar Yapmak



- Rakete ağırlıklar eklemek daha kuvvetli vuruşlar elde etmenin diğer bir yoludur. Uygun yönlere ağırlıklar eklemeyi deneyin. Ancak, çok fazla ağırlık eklemeyi de abartmamanızda fayda var. 

- Daha düşük tansiyonlu kordaj çektirmeyi deneyin. Güç üretmenin diğer bir yolu da tansiyonu düşük çektirmektir. Elbette çok fazla tansiyonu düşürdüğünüzde tenis raketinin kontrolü zorlaşacaktır. 

Bu konularda sizden daha tecrübeli birinden yardım almaktan çekinmeyin.

İlgili Makale: Tenis Sanatı - Etkili Tenis Oynamak İçin Uygun Kordaj Seçimi

İpucu: 'T' noktası yani iki servis alanını ayıran ortadaki çizgiye yakın servisleri kullanmanın avantajları oldukça çoktur. Sert servislerin geçmesi için en uygun nokta filenin en düşük olduğu nokta yani sizin de tahmin ettiğiniz gibi orta bölümdür. Ayrıca, rakibinizin tenis backhand'ini hedef almış olursunuz ki returnlerin cılız olması yada rakibin hata yapma olasılığı çok yüksek ihtimaldir.

Etkili bir tenis servis, süratin yanı sıra hangi noktaya kullanıldığıyla da yakından ilişkilidir. Teknik ve taktik konuda güncel bilgiler ve daha fazlasına sahip olmak ve tenisini hemen geliştirmek istiyorsan sana tavsiyem Tenis Sanatı Eğitim Seti 'ne zaman kaybetmeden sahip olman.

Bol tenis dolu günler dilerim. Görüşmek üzere,







60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics