Tenis Sanatı - 7 Oneriyle Sonraki Tenis Macınızı Daha Kolay Kazanın

Tenis Sanatı - Andy Roddick Tenis Forehand 

İstikrarlı bir biçimde  maçlarını kazanan tenis oyuncuları maçlarda sert tenis forehand yada tenis servislerinden daha fazlasını yapmaları gerektiğinin farkındadırlar.

Kazanmak tenis sporunda bir sanattır. Çünkü, rakibi gözlemlemek ve açıklarını kendi avantajına kullanmasını bilmek gerekir. Bunun yanı sıra da zayıflıklarınızı gizleyerek, zihinsel olarak da sağlam olmak şarttır.

Sıradaki 7 öneriyle daha mücadeleci tenis oynayacak ve daha fazla maç kazanmaya başlayacaksınız.

1. Tenis Sanatı – Rakibinizin Zihinsel Ve Negatif Duygularınızı Kontrol Etmeyi Öğrenin

İletişimin çoğu aslında beden diliyle yapılmaktadır. Yani ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir. Yer değiştirme sırasında rakibinizin vücut dili ve yüz ifadesine odaklanın. Duygusal açıdan rakibinizi her ne etkiliyorsa daha sık bunu yapmaya çalışmanız da fayda var.

2. Tenis Sanatı – Tenis Rutinleri Edinin

Sayılar arasında tekrar odaklanmanızı ve bir sonraki sayıda neler yapacağınızı planlamanızı sağlayacak hoşunuza giden bir rutin belirleyin. Örneğin; topu belli bir sayıda yerde sektirmek gibi.

3. Tenis Sanatı – Oyunun Hızına Dikkatinizi Verin

Buna top hızının yanı sıra rakibinizin değişimler sırasındaki hareket hızı da dahildir. Eğer rakibiniz hızlı agresif bir oyunu tercih ediyorsa tempoyu düşürün.

4. Tenis Sanatı – İşe Yarayan Oyunu Değiştirmeyin

Rakibin zayıflıklarına atak yapmaktan vazgeçmeyin ta ki rakip  bu duruma bir çözüm buluncaya kadar.




5. Tenis Sanatı – Tenis Topunun Düştüğü Yere Odaklanın

Korttaki bulunduğunuz pozisyona uygun tenis vuruşları yapmak kadar, topa vurduktan sonra topun rakibin bulunduğu tenis kortunun hangi bölgesine düştüğüne odaklanmanızı tavsiye ederim.
Topun düştüğü yer rakibin vuruş tercihini belirleyecektir. Örneğin, rakibin tenis backhand tarafına derin ve sert bir vuruş yaptığınız da topun genellikle yüksek geleceğini tahmin etmek güç değildir.

Topun düştüğü yere göre tenis kortunda pozisyonunuzu ayarlamaya çalışın.

6. Tenis Sanatı – Oyun Sırasında Kort Değişimini Akıllıca Kullanın

90 saniye içinde diğer kortta oynanan maçı izlemek yada seyircilerin konuşmalarını dinlemeyle zaman kaybetmek yerine oynayacağınız sonraki iki oyunu planlamaya çalışın.  

7. Tenis Sanatı – Rakibinizin Hareketlerini İzleyin

Bazı oyuncular baseline’dan çok iyi tenis vuruşları yapmalarına rağmen fileye yaklaştıkça çok da rahat değillerdir. Rakibinizi iyi gözlemlemeye özen gösterin.

Sağlık Dolu Tenisli Günlerde Görüşmek Dileğiyle















60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics