Tenis Sanatı - 3 Adımda Başarılı Bir Tenis Turnuvası Geçirin

Endişeyi bir kenara bırakın çünkü bir sonraki turnuvanızda ilk maçınızı yapmaya sadece saatler kaldı.

Evet, tenis maçınızda ve tenis turnuvasında geri kalan maçlarda başarılı sonuçlar elde etmek için son 70 dakikanızı nasıl geçirmeniz gerektiğini gerektiğini yani neler yemelisiniz, neleri yemekten kaçınmalısınız yada nasıl bir ısınma yöntemi olmalı ki yeteneklerinizi düzgün sergileyebilesiniz?

Bir tenis turnuvasında tenis oynamak sadece yeteneklerinizi test etmenizin ötesinde oyununuzu bir sonraki seviyeye taşımanıza da yardımcı olur. Şöyle ki, eğer düzgün bir şekilde hazırlığınızı yapabilir ve negatif düşüncelerinizi ve gerginliğinizi bir yana bırakmayı başarabilirseniz.




Tenis Sanatı - 3 Adımda Başarılı Bir Tenis Turnuvası Geçirin

#1 Tenis Sanatı – Tenis Turnuvası Yaklaşırken

1 hafta kala yapmanızı istediğim. Seviyenize yakın rakiplerle maçlar ayarlayın. Amaç kazanabildiğiniz kadar set kazanmak olmalı.

Dikkat! Tenis maçınızı yapmaya 2 gün kala vücudunuzun gücünü toplaması için mutlaka ağır çalışmalardan ve maçlardan uzak durun. Unutmayın ki, hem vücudunuz hem de zihninizin iyi dinlenmesi önemlidir.

Tenis turnuvası başlamadan 1 gün önce çok hafif ve en fazla 1 saat süren bir çalışma yapabilirsiniz. Günün geri kalanını tenis’ten uzak (yapabilirseniz J) geçirin. Örneğin, sinemaya gidebilirsiniz. Dikkat! İnternette çok fazla zaman geçirerek gözlerinizi yormamaya özen gösterin.

Hiçbir öğünü atlamamaya da özen göstermenizi öneririm. Ayrıca, bol bol su içmenizde de fayda var.

#2 Tenis Sanatı – Maç Günü

Maçtan 3 saat önce mutlaka uyanın. Gevşemek için kısa bir koşu yada ip atlamak uygun olur.
2 saat kala mutlaka fazla yağ ve şeker tüketmeyin, midenizi tıka basa doldurmayın.

Tost, yumurta gibi yiyecekler yemeniz en uygunudur. Eğer aceleniz varsa, fındık fıstık gibi yiyecekler ve siyah ekmekle yapılmış bir sandwich yeterli olacaktır.

Dikkat! Sütten uzak durun. Su içmeye devam.

Unutmadan eklemeliyim ki eğer korta ve zemine alışık değilseniz mutlaka ilk geldiğiniz günlerde daha önceden gelerek ısınma rallileri yapın.

Maç günü 70 dakika önceden tenis kortunda bulunmaya çalışın.





#3 Tenis Sanatı – İlk Tenis Maçı Öncesinde 70 Dakika

30-45 dakika fiziksel alıştırma: Dinamik ısınma ve esneme hareketlerini yapın. Alt ve üst vücut kaslarınızı ısıtın. Genelde tenis alıştırmalarınız öncesi yaptığınız rutinleri tekrar edin.
Arkadaşınızla yada duvarda tenis vuruşlarınızı kısa bir süre de olsa çalışın. Hareketlerinizin mükemmel olmasına uğraşmayın sadece ısının ve her vuruşa ayrı zaman ayırın.

Örneğin ayaklarınızın yavaş olduğunu hissediyorsanız kısa süreli sprintler yada ip atlamak iyi gelecektir.

5-10 dakika zihinsel hazırlık: Kontrol edebileceğiniz en az 3 amaç belirleyin. Hızlı adımlar, güçlü duruş ve sayılar arası ritüeller.

Rakibinizle uğraşmak yerine kendi hatalarınızı düzeltmeye odaklanın.

15-20 dakika duygusal hazırlık: Bu süre içinde herkesten uzak boş bir yerde bulunmaya çalışın.

Görüşmek üzere,







60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics