Tenis Sanatı - Tenis Servisi Sırasında Yapılan 3 Genel Hata


Güvenilir ve tutarlı bir tenis servisine sahip olmadan gerçekten iyi bir tenisçi olmak oldukça zordur. Servis, etkili tenis oynamak için en gerekli vuruşların başında gelmektedir ve gerçekten iyi bir servise sahip olmak sıradan bir oyuncu ile ileri düzey bir oyuncuyu ayıran temel unsurdur.

Çoğu tenisçi servis mekaniğini oldukça karmaşık bulmakta ve bundan dolayı hatalı olsa da alıştıkları atış şekline geri dönmektedirler.

Alışkanlıklardan vazgeçmenin oldukça zor olduğunun farkındayım. Ancak, biraz çaba harcayarak, kendi servisinizdeki yanlışları bulabilir ve doğru öneri ve ipuçlarıyla daha iyi bir tenis servisine sahip olmayı başarabilirsiniz.

Birazdan okuyacağınız bu rehber, size servis sırasında yapılan en bilindik 3 yanlışı açıklayarak, ve servis biçiminizi nasıl geliştireceğinizi detaylı olarak anlatmayı amaçlamaktadır.

1. Topu Yukarı Atmak

Topu yukarı atma hareketi, en az üzerinde zaman harcanan hareketlerdendir. Fakat, topu biraz fazla arkaya yada sağa veya sola atmak bile topun filede sıkça kalmasına sebep olmaktadır.

Bir çok başlangıç seviyesindeki oyuncu, topu atış yüksekliği konusunda güçlük çekmektedir. Topu gerektiğinden alçağa atmak, servisi kullananın hem güç hem de tutarlılık konusunda zorlanmasına yol açar. Diğer yandan, çok fazla yukarı topu fırlatmak, zamanlamayı bozarak, raketle doğru vuruş noktasını kaçırmaya sebep olur.

Top ile raketin buluştuğu uygun temas noktasını bulmak için raketi yukarı kaldırarak, ayaklarınız yerdeyken uzanabildiğiniz en üst noktaya topu atmayı denebilirsiniz. 

2. Topa Doğru Raketi Yukarı Savurmak

Pek çok oyuncu servislerinde sorun yaşar. Çünkü, raketi topa aşağı vurmak için savururlar. İşte bu kritik bir hatadır. Raketi topa doğru yukarı savurursanız, top zaten aşağı doğru yön alacaktır.

Şimdi hayal edin elinizde bir çekiçle tavana çivi çakıyorsunuz. Raketi bir çekiç olarak düşünün ve servisi kullanırken sanki tavana bir çivi çaktığınızı hayal edin. Böylece zamanla göreceksiniz ki daha az güç harcayarak daha sert ve tutarlı servislere sahip olacaksınız. 

3. Başını İndirmek İçin Acele Etmek

Oyuncunun seviyesi ne olursa olsun, servis atan için en büyük problemlerden biri topla raketin temas ettiği noktada başını topun gittiği yöne doğru bakmak için çevirmektir.

Topu fırlatan kolunuzun, raketi savururken düşmemesine özen gösterin.  Böylece, başınız aşağı düşmez ve gözlerinizi toptan ayırmak zorunda kalmazsınız. Kolunuzu tutabildiğiniz sürece yukarıda tutmanız ilk başta zor gelebilir. Fakat, bunu yapmaya başladığınız itibaren daha iyi servis atmaya başladığınızı göreceksiniz.



Gücünüzün yarısını kullanarak ve bu bahsetmiş olduğum teknik hareketi biraz abartarak servis çalışın. Tüm servis hareketi boyunca omzunuzu yukarıda tutmanız imkansız olsa da bu alıştırma size doğru servis atmayı ve başınızın ve omzunuzun düşmesini engelleyecektir.

Sürekli olarak tutarlı servislere sahip olmak iyi bir tenisçi olmak için önemlidir. 

Savurma hareketi zor ve başarıyla yapabilmeniz için yıllar gerekir, fakat tekniğin kendisi aşırı karmaşık değildir. Genel hataların farkında olmak, bir çok seviyeden oyuncunun karşılaştığı sorunları kolayca aşmanıza yardımcı olacaktır. 

Şimdi daha kendinin farkında ve hazır bir oyuncu olarak korta çıkın ve tenisinizi bir üst seviyeye taşıyın.


Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk
www.tenissanati.com

Ücretsiz e-Posta Abonem Ol Ve 29TL Değerinde "Online Eğitim Serisi" Ve Özel İpuçları Ücretsiz e-Postana Gelsin


0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics