Tenis Sanatı - Tenis Sporunda Nasıl Defans Yapılır?




Hızlı olmak sizi hemen harika bir oyuncu haline getirmez, ancak doğru hareketleri, sezgi ve vuruş seçimi ile birleşince, hız,  rakibin daha riskli vuruşlar tercih etmesine yol açarak, gerçekten başarılı bir savunma yapmanız için gerekli unsurlardan biridir.

Tenis sporunda en hızlı profesyonellerden ikisi, Michael Chang ve Lleyton Hewitt rakiplerini alışık olmadıkları riskli vuruşlar yapmaya zorlayarak, bir çok maçlarını kazanmayı üstün ayak hızlarına borçludur.


Best Of Michael Chang


Bazı tenisçiler doğal olarak diğerlerinden hızlı olabilir. Fakat, hızınızı artırmak için yapabileceğiniz sprint alıştırmaları ve pek çok drill (tenis alıştırması) mevcuttur.

Eğer sprint alıştırmaları yapıyorsanız, durmak üzerine de çalışmayı unutmayın. Sprint yapmak ve durmak tenis sporunda en çok kullanılan hareketlerdendir.

İşte size sprint ve durma kabiliyetlerinizi geliştirmek için birkaç egzersiz:

  • Kort saldırısı: Partneriniz, kortun farklı yerlerine topları atarken, siz de bu topları yakalamaya çalışırsınız. 15-20 top ile alıştırmaya başlanılabilir.
  • Paraşüt: Koşarken bir paraşüt gibi havalanarak, sizi yavaşlatacak bol bir giysi bu alıştırma için gerekli olan şeydir. 100 metre boyunca sprint attıktan sonra en az 30 saniye dinlenin ve bunu  en az 3 kez tekrarlayın.

Tenis antrenmanı rutinlerinizi drillere (alıştırmalara) eklemek, yanlamasına yada öne ve arkaya hareket kabiliyetinizi geliştirmenizin en iyi yollarından biridir.

Zayıflıklarınız üzerine çalışmaya odaklanın.

  • Yanlamasına hareket alıştırmalarını yapmanın en iyi yolu bir arkadaşınızın yada tenis eğitmenin sizin tenis forehand ve tenis backhand tarafınıza toplar atarak, sahanın bir tarafından diğerine hızla koşup vuruşlar yapmaya zorlamaktır.
  • İleri ve geri hareketlerde hız kazanmak içinse, yine bir arkadaşınızın yada eğitmenin size kısa ve uzun derin toplar atarak, sizin öne ve arkaya sürekli hareket etmenizi sağlamasıyla mümkündür.

Ayak hareketleri yada çalışmaları ve ayak hız antrenmanlarını sıklıkla yapmanız,  size hız kazandırarak, savunmadan atak pozisyona daha çabuk geçmenizi ve daha fazla vuruşu çevirmenizde yardımcı olacaktır.

İlgili Yazı: Tenis Ayak Hareketleri

Topa ne kadar çabuk yetişirseniz, topa vuruş yapmaya hazırlanmak için o kadar fazla zaman, ve sayıya geri dönmek için daha iyi bir şansa sahip olursunuz.

Kortta bol şans,


Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics