Tenis Sanatı - Tenis Forehand İpuçları: Tenis Forehand Vuruşunuzu Geliştirin


Ana Ivanovic Tenis Forehand
www.tenissanati.com

Doğru tenis forehand ipuçları, bir tenisçiyi bir sonraki seviyeye taşımaya yardımcı olacak küçük bir ayarlamadır.

Tenis forehand ipuçları, bir tenisçinin daha iyi bir tenis forehand vuruşuna sahip olması için önemli bir rehberdir.

Günümüz tenisinde forehand her tenisçinin ana ve en güçlü silahıdır. Çoğu tenisçi için maçı kazandıracak oyun planlarını üzerine kurduğu bir silahtır. Hangi seviyede olursa olsun, bu vuruş her tenisçi için en güçlü silahtır. Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal ve diğer birçok profesyonel hala forehand’i temel silahları olarak kullanmaktadır. Aşağıda vereceğim bilgiler, forehand’inizi en güçlü tenis vuruşlarından biri haline getirmenize yardımcı olacaktır.                      

Bu öneri tenis forehand vuruş tekniğinde sorunlarla karşılaşanlar için önemli bir ipucudur. Aklınızda tuttuğunuz forehand bilgisi oldukça basit olmalıdır. Tenis forehand vuruşu karmaşık bir tenis vuruşudur. Bu nedenle, bu tenis vuruşunu geliştirmenin yolu olumlu tekrar ve doğru görsel ve zihinsel bilgiyle beynimizde vuruşu canlandırmakla mümkündür. Öğrenilen tenis forehand bilgisi gözde canlandırılmalıdır ki böylece vücudunuz, ustalaşmaya çalıştığınız savurma şeklini düzgün bir biçimde ortaya çıkarabilsin.

Savurma tekniğini basit tutmaya özen gösterin. Hayatı kolaylaştırmak, karmaşıklaştırmaktan daha iyidir. Tenisçiler, konu forehand olduğunda vuruş biçimlerini karşılaştırmayı ve karıştırmayı çok severler. Bütün her şekildeki forehand vuruş tekniğini denerler. Bu durum tenis forehand vuruşunu zorlaştırır.

Ayaklarınız hareket ettirin. Tenis forehand’de ayak hareketleri diğer vuruşlardan daha önemli bir yer tutmaktadır. Doğru zamanlama ve hareket, mükemmel bir denge sonucunu ortaya çıkarır. Doğru zamanda doğru yerde olmak tenis forehand vuruşunu bir silah’a dönüştürür. Doğru hareket ederek, zamanında vuruşa hazırlanmak size topu atacak birçok seçenek sunar.



Düşünce tarzı ve atış seçimi, tenis forehand vuruşlarını belirleyecektir. Forehand’in bir silah olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sadece, forehand, atış seçeneklerini belirlemenin yanı sıra bir sayıyı bitirmek için de güçlü bir silah olarak da tasarlanmıştır. Sabırlı olup, doğru zamanda uygun atışı seçmek oldukça önemlidir. Alçak seken bir topu kısa kesmek, yanlış atış seçimine iyi bir örnektir. Bunun yerine, rakibinizin bu vuruşunu fileye yaklaşmak için kullanmak daha iyi bir seçim olacaktır.

Kaliteli tekrar (bu konuyla ilgili geniş bilgiye Tenis Sanatı E-Kitabımın yanında Ücretsiz sahip olabileceğiniz Profesyonel Tenis Vuruşlarının Sırları E-Kitabından elde edebilirsiniz). Hiçbir şey kaliteli bir alıştırmanın yerini tutamaz. Düzgün bir tenis forehand alıştırması yapmak, beyninizin kas hafızasına yer ederek, bir alışkanlığa dönüşür ve böylece maç esnasında o zor an geldiğinde size maçı getirecek gerekli olan vuruşu yapmanızı sağlar.

Makalenin ikinci bölümünü okumak için Tenis Forehand İpuçları 2 'nı tıklayabilirsiniz.

Makalelerimi, Twitter, Facebook vb. popüler sosyal ağlarda paylaşarak, yazılarımın daha çok kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Makelelerimi okuduğunuz ve paylaştığınız için teşekkür ederim.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics