Tenis Sanatı - Drive ve Swing Vole İncelikleri

Bu kısa kısa makalemde sizlere önemli tenis vuruşlarından biri olan drive yada diğer adıyla swing vole'den bahsetmek istiyorum. 


Drive vole oldukça atağa dönük tenis vuruşlarından bir tanesidir. Bu vuruşa sıkça baş vuran oyuncuların başında dünyaca ünlü tenisçi Maria Sharapova gelmektedir. Hatta bu vuruş onunla özdeşleşmiştir diyebilirim.

Maria Sharapova'nın smaç yerine bu vuruşu yapmayı tercih etmesinin sebebi sadece daha iyi atak yapabiliyor olması değildir. Aynı zamanda omuzunda sorun olmasından dolayı bu vuruşu daha fazla kullanmak durumunda kalmaktadır.

Drive vole, iyi bir oyuncu olmak için gerekli vuruşlardan biridir. Ancak en az üzerinde çalışılan vuruşların da başında gelmektedir.

Neden Drive Vole Vurmayı Denemelisiniz?

Öncelikle, yüksek gelen toplarla nasıl baş edeceğinizi bu vuruş üzerinde ustalaşarak geliştirebilirsiniz.

Diğer yandan da top hissiyatınızı arttıran bu vuruş ile topa hangi hızda ve ne kadar güç uygulamanız gerektiğini öğrenirsiniz.


Vuruşu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar:

1. Oldukça kısa bir swing (salınım) yapın.

2. Topları daha yanınıza almaya çalışın.

3. Yukarıdan aşağıya (omuz hizasından bel hizasına doğru) vuruşu tamamlama hareketi.

Aşağıdaki videoda bu vuruşun nasıl yapıldığını ve ne tür bir egzersizle bu vuruşunuzu geliştireceğinizi öğrenebilirsiniz.




Görüşmek üzere,

Halil Öztürk, Yazar Tenis Sanatı.Com

60 Gün ÜCRETSİZ eKursuma Katılmak Aşağıdaki Boşlukları Doldurman Yeterli... eKursumdan 5000'den Fazla Kişi Yararlanmaktadır.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics