Tenis Sanatı - Tenis Sporunda Daha Esnek Kaslara Sahip Olmak İçin Sadece 3 Dakika

Tenis sporu, çabuk yön değiştirme ve patlayıcı sprintleri ve anında duruşları içeren ve kaslara, tendonlara ve eklemlere oldukça fazla yük yüklenmesine sebep olan bir spor dalıdır.

Oyuna tek taraflı yaklaşmak – yani daha çok kullandığınız tarafınız işin çoğunu yüklenerek, vücudunuzun hem biçim hem de kas olarak tek taraflı gelişmesine yol açar.

Uzun zaman sonunda, vücudunuzun bir tarafı daha kuvvetlenir, büyür ve hatta kasılır. Spor salonunda yaptığınız hiçbir çalışma vücudunuzun tamamen orantılı olmasını sağlamaz. Fakat, aradaki farklılığı azalmak için egzersizler yapmak iyi bir fikirdir.

Üst vücudunuzdaki değişimin yanı sıra  kalçalarınızda da aynı durum geçerlidir.

Tenis backhand vuruşu yerine forehand vurmayı seçtiğinizde, forehandleri çoğunlukla açık duruş pozisyonda vuruşlar yaparsınız, bir çok backhand vuruşunu da kapalı duruş pozisyonunda, bu nedenden dolayı daha çok kullandığınız taraftaki kalça kaslarınız çok daha fazla çalışır.
Bir kere kalça kaslarınızda ufak da olsa bir dengesizlik, uzun zaman sonunda koşu ve hatta yürüyüş biçiminizde değişikliklere neden olabilir ve diz, bilek, ayak yada alt sırt bölgesinde rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz.



Fitness antrenmanlarında kalçalarınıza çok fazla önem vermelisiniz.

Her egzersiz sonrası aşağıda vereceğim bu çalışma kalça kaslarınızı rahatlatıp, sakatlıkları önlemenize yardımcı olacaktır.



Görüşmek dileğiyle,

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak için aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.







0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics