Tenis Sanatı - Zayıf İkinci Tenis Servisi Etkili Karşılama Yolları

İkinci tenis servisi zayıf olan bir rakibe karşı oynamak servis karşılayan oyuncu için büyük bir avantajdır.

Zayıf ikinci tenis servis kısa düşen tenis vuruşlarına benzer özelliktedir. Servis karşılama sırasında, agresif olmak ve sayının kontrolünü ele geçirmek, liderliğinizi koruma ve maçı kazanma şansınızı oldukça arttırır.


Zayıf bir ikinci servise atak yapmanın bir çok avantajı vardır.

“Atak” yalnız çok sert bir vuruş yapmak ve sayıyı hemen bitirmek anlamına gelmemektedir. Rakibin zayıf tarafına agresif topspinli bir vuruşla yada alçak slice vuruşlarla rakibinizi oldukça zor durumda bırakabilirsiniz.

Önemli nokta şu ki; vuruşunuzu yapmaya hazırlanmanız ve vuruş yapmak için oldukça fazla zamanınızın olduğudur, öyleyse avantajı ele geçirin! Zayıf taraflarına vuruş yapın, köşeleri hedefleyin yada yaklaşma vuruşu yapıp, file önüne gelerek sayıyı bitirin.

Ayrıca, zihinsel olarak, büyük bir avantaj da söz konusudur. Rakibiniz ikinci servisine atak yapacağınızı bildiğinden, bu durum ilk servislerini içeri atması için rakibinizi daha da baskı altına almanızı sağlar.


Aynı zamanda, rakibiniz ikinci servislerini daha sert atma çabası içine girerek, çift hata yapmasını kolaylaştırır, özellikle de önemli sayılarda… Rakibinizi servis atarken daha tedirgin bir duruma sokarak, güveninizi arttırır ve rakibinizin servislerinizi kırma olasılığınızı yükseltir.

Aşağıda konuyla ilgili birkaç stratejiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kes Ve Yüklen

Rakibinizin tenis servisini yükselirken yakalayarak, keserek geri çevirmek topu alçaktan göndermenizi ve fileye yaklaşarak gelecek topu voleyle karşılamanızı ve böylece kolay sayı almanızı sağlar. Bu taktik çok hoşuma gider çünkü top alçaktan giderek rakip üzerinde anında baskı kurmanıza yardımcı olur.

Anında Atak

Sert bir yaklaşma vuruşu yaptıktan sonra fileye gelin. Bir önceki vuruşla benzerlik gösterse de rakibin bu vuruşu karşılayarak, geri çevirmesi çok daha zordur. Topspinli yada flat (düz) bir vuruş yaparak, rakibin üzerinde oldukça fazla baskı kurmuş olursunuz.


Daha Zayıf Tarafa Vuruş Yapın

Rakibin zayıf yönünü iyi belirleyin ve bir sonraki açığını kollayıp, topu rakipten uzağa vurmaya çalışın.



Açıları Kullanın

Açılı kısa toplar atmaya çalışın. Kısa açılı toplar atarak rakibinizi kortun dışına çeker ve daha sonrasında açık alana kolay bir vuruşla sayıyı alabilirsiniz.


Rakibi Kortun Etrafında Koşturun

Yüksek topspinli bir vuruşla rakibi bir köşeye gönderdikten sonra öne geriye oynayarak rakibin koşmasını sağlayın. Çok fazla topspinli bir top atmak rakibini baseline’ın gerisine iterek, ve böylece kortu açarak, Agassi’nin sıklıkla yaptığı gibi çoğu sayıları kazanabilirsiniz.

Winner Yapın

Venüs yada Serena gibi oynayıp, winnerları sıralayın ve devam edin. Belki de en az tutarlı olan seçim olsa da en eğlenceli vuruş budur. Eğer rakibin gerçekten çok kötü bir ikinci tenis servisi varsa, sürekli olarak çizgilere doğru vuruşlar yaparak winner elde etmeye çalışabilir ve maçlarınızı böylece daha kısa tutabilirsiniz.

Rahatsız Edici Bir Pozisyona Rakibinizi Sokun

Eğer iyi bir drop shot vuruşuna sahipseniz ve rakip file önünde oynamayı sevmiyorsa, drop shot vurmaya çalışın.

Zayıf ikinci servislere atak yapmaz ve rakibi baskı altına almaya çalışmazsanız, harika bir fırsatı tepmiş olursunuz. Unutmayın! Etkili olmak için her zaman winnerlar yapmanıza gerek yok.  Rakibi kortun etrafında koşturun, daha zayıf taraflarına top atmayı yada yukarıda saydığım vuruş seçeneklerini deneyin.

Her şekilde, rakibin zayıf ikinci servisine atak yaparak maçlarınızı daha da kolay hale getirebilirsiniz.

Eğer, ikinci servisiniz zayıfsa, korkmayın. Bundan sonraki makalemi bekleyin!

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk

Not: 60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics