Tenis Sanatı - Tenis Sporunda Raketi Daha Hızlı Savurmak İçin 7 Öneri

Novak Djokovic Backhand
Bir çok insan toplara çok sert vurmaya çalışırken, elleriyle raketi çok sıkarak kol kaslarının kasılmasına ve böylece  raket kafa hızının  düşmesine sebep olur. Rahatlamak ve topa vuruş yaptıktan sonra raketi savurmaya devam etmek raket kafasının hızlanmasına ve daha fazla winner tenis vuruşları yapmanıza yardımcı olur.

Peki bunu nasıl yapacaksınız? Aşağıdaki 7 öneri ile daha güçlü tenis vuruşları elde etmenizi sağlayacaktır.

1. Raketi oldukça sıkı tutarak vuruşlar yapmayı deneyin, gerçekten vuruşlarınız istediğiniz gibi mi gidiyor? Ön kol ve bileğinizde her hangi bir gerginlik hissediyor musunuz yada ağrı oluşuyor mu? Vurduktan sonra savuruşunuzu sakin ve yumuşak bir biçimde omzunuzun üzerinde bitirebiliyor musunuz? Yada topa vurduktan sonra kolunuz olduğu yerde kalıyor mu?

Birkaç topa da daha gevşek bir şekilde raketi tutarak, vuruş yapın. Ardından serçe parmağınız raketi sapından dışarıda olacak şekilde daha da gevşek bir tutuş şekliyle vuruşlar yapmayı deneyin. Böylece hangi tutuşun daha güçlü vuruşlar yapmanızı kolaylaştırdığını anlamış olacaksınız.

2. Fileye arkanızı dönün, partnerinizin arkanızdan yavaşça önünüze doğru toplar atmasını isteyin ve tellere doğru tenis vuruşlarını yapın. Savuruşunuzu diğer omzunuz üzerinde bitirin ve her bitirişinizde raketle birkaç kez sırtınıza yavaşça dokunun. Bunu yapmak sizin ilk amacınız olsun. Eğer çift el backhand kullanıyorsanız ve sağ elinizle vuruşlar yapıyorsanız, raketi sol elinize alın ve toplara öyle vurmayı deneyin ve savuruşunuzu sağ omzunuzun üzerinde bitirerek, birkaç kez sırtınıza raketle dokunun.
3. Şimdi fileye dönebilirsiniz. Aynı şekilde birkaç vuruş yapın ve belli bir süre ardından toplara vurduktan sonra savuruşunuzu sırtınıza birkaç kez dokunmadan doğal bir şekilde tamamlayın.

4. Ayaklarınızı hareket ettirmeden önce ilk yapacağınız hareket üzerine alıştırma yapın. Yan dönerken, raketin dibi topu gösterecek şekilde  raketi geriye çekin, topa doğru koşun, ardından yavaşlayarak, swing hareketine başlayın. 10 top’tan sonra daha uzun swingler üzerinde aynı alıştırmayı yapmaya başlayın.

Vuruş esnasında diğer kolunuzun dirseği rakibinizi işaret edecek şekilde kendinizi topa doğru çekmeyi ihmal etmeyin. Böylece core bölgenizi de kullanarak daha fazla kuvvet elde etmiş olursunuz.




5. Yana doğru dönerken diğer elinizin raketin üzerinde olmasına özen gösterin. Tenis forehand yada backhand savuruşuna başlarken, gerideki kalçanızı öne doğru hareket ettirmeyi unutmayın. Bu kalça hareketiyle birlikte kolunuzu ve omuzlarınızı sonradan çekmek yerine öne doğru itmeye çalışın.

6. Servis çizgisinden ralli yapın yani mini tenis oynayın tam swing yapmayı ihmal etmeyin, orta derece sertlikte tenis vuruşları yapın ve topu karşı servis çizgisinin içinde tutun. Ralli esnasında topu oyunda tutmakta zorlanıyorsanız, daha erken topla kontak noktasını yakalamaya çalışın. Eğer çok fazla topu kesme veya topu oyunda tutmak için blok yapma dürtüsüne kapılıyorsanız, buna karşı koymaya çalışın ve “Tam Swing” yapın.
7. Baseline’da yerinizi alın ve arkanızı fileye dönün ve yeni öğrendiğiniz tenis tekniklerini tellere vuruşlar yaparak tekrar edin daha sonra aynı teknikleri yüzünüzü korta dönerek, tekrar edin, tutuşunuzu gevşetmeyi unutmayın.

Görüşmek üzere,

Halil Öztürk yazar tenissanati.com

www.tenissanati.com

60 günlük tamamen ücretsiz ekursa katılmak isterseniz aşağıdaki bölümlere adınızı ve epostanızı yazmanız yeterlidir.










0 yorum:

Yorum Gönder

Real Time Web Analytics