Tenis Sanatı - Tenis Vuruşları: 7 İpucuyla Smaçlarınızı Hiç Kaçırmayacaksınız


Smaç yada baş üstünden yapılan vuruş diğer tenis vuruşları kadar sık kullanılmasa da önemli bir vuruştur.


Smaç aynı zamanda basit bir vuruştur. Ancak, hala bir çok tenis oyuncusu bu vuruşta zorlanmaktadır.

Okuyacağınız 7 ipucu ile smaç vuruşunuzu geliştirmenize yardımcı olacaktır.

1. GÖZLERİNİZİ TOPTAN AYIRMAYIN

Kaçıracağım düşüncesi aklınıza gelir gelmez, temas noktasından önce gözlerinizi toptan ayırma eğilimi çok fazla görülmektedir. Gözlerinizi toptan ayırır ayırmaz, başınızın yön değiştirir, ve başınız yön değiştirince de raketin yüzünün yönü de değişecektir. Gözünüzü toptan ayırmamaya özen gösterin.

2. BOŞTA KALAN ELİNİZİ KULLANIN

Topun lob olduğunu görür görmez, boşta kalan elinizi vuruşu yapana kadar topu işaret edecek şekilde yukarı kaldırın. Bunu yapmanız gözlerinizi toptan ayırmamanıza yardımcı olur.

3. TOPLARI ERKEN ALIN

Topun altına hemen girdiğinizden emin olun. Topun lob atıldığını görür görmez hareket etmeye başlayın.

4.  RAKETİ HIZLA YUKARI ÇEKİN

Raketi, ne kadar çabuk savurmak için yukarı kaldırırsanız, vuruşu yapabilmeniz için o kadar fazla zamanınız olur. Eğer bu hareketi çok geç yaparsanız o zaman da acele ederek düzgün bir şekilde topa vuramayabilirsiniz.

5.  TOPA BÜTÜN GÜCÜNÜZLE VURMAYA ÇALIŞMAYIN

Çok alçaktan gelen toplara bütün gücünüzle ve smaç vurmayın. Bazı toplar öyle bir yükseklikte gelir ki, bu tür atışlara smaç vurmak hata yapma olasılığını arttırır. Bundan dolayı bu tür toplara drive vole yada diğer adıyla yüksek vole vurmaya çalışın. Tabi ki hangi topun nasıl geldiğine siz karar vermelisiniz.


6. RAKETİ SAVURMAYIN

Raketi olanca gücünüzle topa vurmak için savurmayın. Profesyonel tenisçiler gibi topu tenis kortunun arkasındaki tribünlere göndermek zorunda değilsiniz.

Vuruşun hızını azaltın ve içeri vurmaya odaklanın. Mümkün olduğunca çok güçle vurduğunuzda topu içeri atma olasılığınız %50 ile %60 civarındadır. Fakat, topu sadece  içeri vurmayı düşünerek, uygun  bir yere vurmanız (ben çoğunlukla yaklaşık %80’lik bir oranda topu içeri vuruyorum.) daha fazla sayı kazanmanızı sağlayacaktır.

7.  TOPU OYUNDA TUTUN

Baktınız top arkanıza düşecek o zaman topu oyunda tutmaya odaklanın.Topa arkanıza doğru düşerken vurduğunuz taktirde, hele ki bir de hızla vurmaya kalkarsanız top daha ileri doğru gideceğinden sayıyı kaybetme olasılığınız oldukça yüksek olacaktır. Toplara serviste olduğu gibi birkaç adım önünüzde vurmaya çalışın.

Bu vermiş olduğum ipuçlarını takip ederek daha başarılı smaçlar yapabilirsiniz. Smaç vuruşu çok basit bir vuruştur eğe ki siz sayıyı tamamen kontrolünüz altında tutarsanız.

Görüşmek dileğiyle,

Halil Öztürk



Ücretsiz e-Posta Abonem Ol 60 Günlük "Online Eğitim Serisi" Ve Özel İpuçları Ücretsiz e-Postana Gelsin


4 yorum:

  1. Öncelikle merhaba. Halil Öztürk, bizi böyle güzel ve yararlı bir siteyle buluşturduğunuz için gönülden teşekkür ederim. Küçük bir sorum var : Tenise 15 yaşında başlamış ve başarılı bir sporcu profesyonel olabilir mi ? teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok arkadaş olamaz diyecektir ama tabi ki doğru eğitim ve arzu istekle olur. ATP'de ne kadar ilerle ama olur tabi... Ben teşekkür ederim... Sizlerin gözlerine sağlık.

      Sil
  2. işte bu gayet güzel bir yazı. Blogunuzu sürekli takip ediyorum ve "djokovic'ten ileri tenis teknikleri" tarzında yazılarınızdan çok bu tip yazılarınızı tercih ediyorum ve daha çok yazmanızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden gelen gayreti gösteriyorum Sezgin Tekin. Olabildiğince özgün yazılar yazmaya çalışıyorum ve alıntılar ve derlemeler de oluyor zaman zaman konu bulması bazen zoru oluyor ama mümkün oldukça böyle yazılara daha çok yer vermeye çalışıyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil

Real Time Web Analytics